Măsuri de prim-ajutor pentru protejarea cetăţenilor din municipiul Lupeni împotriva caniculei

Având în vedere prognoza meteo care anunţă pentru această vară temperaturi caniculare, primarul Cristian Resmeriţă a luat măsuri pentru ca, pe toată perioada verii, cetăţenii Lupeniului să fie protejaţi împotriva efectelor nedorite ale caniculei. În acest sens, începând de luni, 4 iulie 2016, Primăria Lupeni a instalat două corturi de prim- ajutor pe raza localității.
 primajutor1
În cadrul acestor puncte de prim-ajutor, autoritățile locale din Lupeni împreună cu  reprezentanți ai Spitalului Municipal Lupeni şi cu voluntari de la Crucea Roşie Lupeni,  au pus la dispoziţia cetățenilor echipaje de intervenţie permanente, care vor acorda primul ajutor cetăţenilor afectaţi de caniculă.

 

resmerita primar lupeni”Primăria municipiului Lupeni va lua toate măsurile necesare pentru ca cetăţenii Lupeniului să fie protejaţi împotriva efectelor caniculei. Doresc să informez cetățenii că,  în acest sens, pentru început am organizat două puncte de acordare a primului ajutor, amplasate unul în zona Cinematografului Cultural din Lupeni (vis-a-vis de Piaţa Cina) şi celălalt în zona parcului CAP din Lupeni (vis-a-vis de Supermarket Profi). Acestea vor funcţiona pe tot timpul verii, în zilele  în  care sunt anunţate temperaturi caniculare, între orele 10-18. Punctele de prim-ajutor dispun de echipe de intervenţie formate din cadre medicale şi persoane pregătite să acorde primul ajutor,prin măsurile specifice de intervenție rapidă, pe perioada caniculei, pentru a veni în sprijinul populaţiei”, spune primarul Cristian Resmeriță.

Acesta precizează totodată că, la corturile de prim-ajutor sunt montate și dozatoare cu apă potabilă, și tot aici se află truse de prim ajutor, echipamente de măsurat tensiunea, stetoscop și alte aparate necesare acordării primului ajutor.

[slideshow_deploy id=’17217′]