Au început lucrările la modernizarea drumului de centură din Petroșani

Muncitorii de la firma care a câștigat licitația organizată de municipalitatea din Petroșani pentru executarea lucrărilor de modernizare a unui tronson din DN 66 (Centura Petroșaniului) au început, de marți, 4 iulie, în mod efectiv, lucrările.

centura1

Acestea se vor executa pe o perioadă de 4 luni, timp în care circulația rutieră va fi restricționată pe un singur sens. Lucrările au început ieri, în zona Parângul, unde drumaii au început schimbarea bordurilor. Reabilitarea Centurii Petroaniului vizează ample lucrări de modernizare a carosabilului, prin schimbarea bordurilor și tunarea de covor asfaltic pe ambele sensuri ale acestuia, pe o lungime de 1900 de metri, cuprinsă între km 128+390 – km 130+290 al DN66, respectiv ntfe sensul giratoriu cu avion și zona Kaufland.

centura2

Potrivit explicațiilor de ordin tehnic din contractul de execuție al acestei lurări, drumarii trebuie să realizeze lucrări de îndepărtare a stratului de uzură existent, prin frezare, încadrarea cu borduri noi pe porțiunile unde acestea lipsesc sau sunt degradate, realizarea lucrărilor de amorsare și turnarea unei îmbrăcăminți de asfalt în două straturi pe întreaga suprafață a drumului.

[slideshow_deploy id=’22083′]