Sprijin pentru persoanele afectate de inundațiile din iunie din partea autorităților locale din Lupeni

Ploile care au căzut în urmă cu aproape trei săptămâni în Valea Jiului au generat pierderi consistente cetățenilor.
lupeni1
Spre exemplu, în municipiul Lupeni, calamitățile au făcut pagube materiale însemnate, afectând în mod serios un număr foarte mare de gospodării, precum și infrastructura rutieră și căile de acces din diferite zone ale orașului. După retragerea apelor, în urma inundațiilor s-a constatat un adevarat dezastru, cu subsoluri ale blocurilor și cu străzi pline de mâl, cu numeroase căi de acces devenite realmente impracticabile, cu străzi în care apele au săpat șanțuri adânci, facând imposibil accesul spre gospoăriile oamenilor cu mijloace rutiere de transport.
lupeni2
În aceste zile, primarul Cristian Resmerita a dispus serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Lupeni, să inervină cu utilaje și forță de muncă, pentru a-i sprijini pe cetățenii care locuiesc în zonele calamitate, în vederea refacerii cât mai rapide a căilor de acces și pentru îndepărtarea mormanelor de mâl, pietre și lemne aduse de viituri.

”Ne-am deplasat din nou, în aceste zile, cu oameni și utilaje de la Primărie, în zonele grav afectate de inundații, pentru a veni în sprijinul cetățenilor, acolo unde a fost necesară  deblocarea căilor de acces, refacerea infrastructurii și amenajarea unor șanturi  de scurgere a apelor. Au fost efectuate operațiuni de decolmatare a cursului pâraielor care, după ploile abundente de luna trecută, ieșit din matcă și au produs inundații. Am ajutat de asemenea la refacerea drumurilor devenite impracticabile ca urmare a craterelor pe care le-au lăsat în urma lor apele și la degajarea căilor de acces de mâlul și aluviunile aduse de ape. Vom continua operațiunile de acest tip și în zilele următoare,  pentru că ne dorim să contribuim la refacerea infrastructurii în toate zonele afectate, astfel încât, în cel mai scurt timp, viața oamenilor să reintre într-o necesară normalitate”,  declarat Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

lupeni4

lupeni3

[slideshow_deploy id=’17217′]