Model de plângere penală pentru angajații CEH, împotriva directorului și administratorului special

Vor să îi ajute pe angajații care și-au pierdut drepturile salariale prin denunțarea unilateral a contractului colectiv de muncă. Liderii Sindicatului „Muntele”, reprezentativ la Complexul Energetic Hunedoara (CEH), au oferit un model de plângere penală care poate fi completată de salariați, pentru abuz în funcție împotriva directorului general și a administratorului special, care au denunțat unilaterial CCM-ul.
 minerii-romani-protesteaza-ca-trebuie-sa-si-aduc-sapele-de-acasa-64-1433508729
Demersurile au drept scop recuperarea drepturilor bănești pierdute prin denunțarea unilaterală a contractului colectiv de muncă. „Am ales să fac acest demers şi să pun la dispoziţia tuturor salariaţilor acest model de plângere penală determinat de „atitudinea” neortodoxă a directorului general şi a administratorului special care, în cinismul, lor au tăiat şi de la MORŢI „dreptul” la înmormântare.  Am insistat pe lângă cei doi încă de la denunţarea CCM din luna martie, să acorde de urgenţă ajutoarele de înmormântare şi zilele libere plătite pentru decese. Din păcate nu am găsit înţelegere”, a precizat Cristian Iştoc, liderul Departamentului Energetic din cadrul Sindicatului Muntele și vicepreședinte în cadrul Federației Naționale Mine Energie.  Acesta a mai precizat că, angajații care doresc să folosească formularul postat pe pagina de Facebook a organizației trebuie doar să selecteze opţiunea judecătoriei la care este arondat ( Petroşani sau Deva ) şi să scrie suma de bani la care consideră că avea dreptul dacă se respecta CCM.. Prin denunțarfea CCM din  luna martie a acestui an, la circa o lună de la prima intrare în insolvență a structurii energetice,  s-au pierdut o serie de drepturi, cum ar fi tichete de masă; energie electrică; energie termică pentru lunile martie 1/2, aprilie; transport; prima de ziua de naştere, prima jubiliară- ajutor de înmormântare, ajutor , etc.
 Sindicatul Muntele a sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara și Ministerul Muncii în privința denunțării unilaterale de către administrație a contractului colectiv de muncă, iar instituțiile statului au dat câștig de cauză organizației sindicale, în sensul în care documentul putea fi anulat doar cu acordul părților, ceea ce nu s-a întâmplat. „Pierderea calculată pentru neacordarea a patru drepturi bănești principale se ridică lunar la circa 700 de lei pentru fiecare angajat. Dacă se mai iau în calcul și alte drepturi de care salariații beneficiau anual, atunci valoarea pierderii se cifrează la o medie lunară de 1.500 de lei pentru un angajat”, a arătat Iștoc. În cadrul CEH lucrează circa 6.300 de salariați.
[slideshow_deploy id=’24093′]


« (Știre anterioară)