Amendă record pentru Complexul Energetic Hunedoara. Sancțiunea îngroapă compania!

Compania energetică a fost amendată de Fondul de Mediu cu suma de 740 milioane de lei, deoarece nu a achiziţionat până la termenul limită, 30 aprilie, certificatele de carbon.

mineri-subteran

”Amenda este de 740 milioane, am primit notificarea. E o amendă care ne împovărează mai mult decât am fost împovăraţi, dar avem intenţia să o contestăm. O să ne gândim la o formulă de o ataca, deocamdată suntem în termenul de 30 de zile în care putem să o contestăm”, a declarat, Cosmin Chiuzan, directorul Complexului Energetic Hunedoara.

Întrucât CEH nu a achiziţionat nici certificatele verzi, societatea a fost amendată, în iunie, cu suma de 14 milioane de lei.

Conducerea CEH nu are soluţii pentru a face rost de sumele necesare în vederea achiziţionării acestor certificate, iar amenda dată de Fondul de Mediu nu exonerează compania de cumpărarea certificatelor de CO2. Complexul Energetic Hunedoara se află în insolvenţă și este cel mai mare angajator din judeţul Hunedoara, compania având aproximativ 6.200 de angajaţi. Datoriile CEH depăşind, înainte de amenda aplicată de Fondul de Mediu, 1,6 miliarde de lei.

[slideshow_deploy id=’17217′]