Gunoiul din Petroșani, depozitat la Horezu

Deșeurile menajere din Petroșani vor fi transportate tocmai la Horezu, la peste 100 de kilometri depărare, potrivit unei hotărâri adoptate de consilierii locali din Petroșani.
gunoi
 O a doua variantă luată în discuție a fost groapa de gunoi de la Deva, însă aici costurile erau aproape duble. La Deva, costul de depozitare al deșeurilor este de 80 de lei/ tonă, iar distanța dintre cele două localități este de aproximativ 90 de kilometri. În schimb, între Petroșani și Horezu sunt circa 108 kilometri, dar costurile de depozitare a deșeurilor sunt de 45 de lei/ tonă. La ambele tarife se mai adaugă și TVA. În aceste condiții, consilierii locali din Petroșani au aprobat încheierea unui contract pentru depunerea deşeurilor menajere cu S.C. SACOMET S.A. din Horezu, jud. Vâlcea.
Până acum, gunoiul era transportat la groapa de la Vulcan, dar aceasta s-a închis de săptămâna trecută, în timp de deponeul ecologic de la Bârcea, amenajat pe fonduri europene, nu este operațional. Consiliul Județean Hunedoara a găsit o soluție temporară de depozitare a gunoiului menajer prin amenajarea unei platforme la Petroșani, în imediata vecinătate a stației de sortare și transfer. Numai că aceasta trebuie construită și până atunci riscam să intrăm în „criza gunoaielor”. Așa că, pentru a  nu rămâne cu deșeurile „pe stoc” le vom transporta la Horezu. De precizat că vorbim despre sute de tone de gunoaie menajere colectate lunar din Petroșani.
[slideshow_deploy id=’20328′]


« (Știre anterioară)