Și municipalitatea din Lupeni a găsit soluții pentru ”criza gunoaielor”

La fel ca și celelalte localtăți din Valea Jiului, municipiul Lupeni s-a confruntat în aceste zile cu problema depozitării gunoiului menajer pentru următoarele luni, după ce groapa de gunoi de la Vulcan care asigura acest gen de servicii pentru toată Valea Jiului a fost închisă din 16 iulie, iar deponeul ecologic de la Bârcea, amenajat cu fonduri europene de Consiliul județean Huneodara nu este încă operațional.
resmerita-la-lupeni-sud
În aceste condiții, și administrația locală de la Lupeni a fost obligată să caute soluții pentru ca orașul să nu fie sufocat, în plină vară, de gunoaie. Primarul municipiului Lupeni spune că, din fericire, au fost găsite soluții de urgență, astfel încât așa numita ”criză a gunoaielor” și-a găsit, pentru moment, rezolvare, la Lupeni.Întrucât odată cu închiderea gropii de gunoi de la Vulcan, municipiul Lupeni risca să se confrunte cu o criză a gunoaielor, neexistând locuri de depozitare pe raza localității noastre, dar nici în alte locații amenajate corespunzător în acest scop, am încheiat două contracte de depozitare a gunoiului menajer cu gestionarii deponeurilor de la Horezu și Deva, astfel încât putem spune că problema este, în prezent, rezolvată”, a declarat Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Autortățile locale din municipiul Lupeni vor suporta toate costurile aferente colectării și depozitării deșeurilor menajere până în luna septembrie, astfel încât cetățenii nu vor resimți costurile ridicate ale acestui tip de serviciu în următoarele săptămâni.
Primarul municipiului Lupeni consideră, totodată, că această ”criză a gunoaielor” a fost generată în principal de incomepetența managerală cu care a fost gestionat ADI Deșeuri constituit la nivelul județului Hunedoara și întârzierile privind punerea în folosință a proiectului integrat pentru managementul deșeurilor, implementat la nivel județean prin fonduri europene. De altfel, cu ceva vreme în urmă, primarul municipiului Lupeni solicita conducerii Consiliului județean Hunedoara demiterea directorului ADI Deșeuri, Ioan Prip. Măsura a fost dispusă, zilele trecute, prin decizia luată de vicepreședintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora, cel care îndeplinește prerogativele de președinte al CJH pe perioada în care Laurențiu Nistor, titularul funcției, se află în concediu medical.
[slideshow_deploy id=’27126′]


(Următoarea știre) »