Încă o școală din Petroșani a fost reabilitată de autoritățile locale

”Școala Verde”. Așa s-ar putea numi, de acum înainte, Școala gimnazială nr. 4 structură a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din municipiul Petroșani, având în vedere culoarea în care aceasta a fost zugrăvită după finalizarea lucrărilor de izolare termică și reabilitare estetică a acesteia.

scoala-4-petrosani1

Lucrările de reabilitare termică a acestei unități de învățământ fac parte dintr-un program amplu derulat de Primăria municipiului Petroșani care intenționează modernizarea tuturor unităților de învățământ și pregătirea corespunzătoare a acestora pentru noul an școlar, dar mai ales pentru sezonul de iarnă. Lucrările la Școala gimnazială nr.4 au fost realizate prin intermediul programului Fondurilor Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), un program pilot derulat la nivel național, în cadrul căruia municipalitatea din Petroșani a reușit atragerea celor mai multe finanțări.

scoala4-petrosani2

”Ori de câte ori am oportunitatea necesară, valorific orice posibilitate de finanțare care să îmbunătățească condițiile de viață ale petroșenenilor. Proiectul de anvelopare a unităților de învățământ, are din acest punct de vedere foarte mulți beneficiari. Atât elevii cât și profesorii vor avea la toamnă condiții termice și mai bune pentru desfășurarea cursurilor. Vor urma și alte proiecte pe care Națiunile Unite, prin fondul UNDP le va finanța în Petroșani, dă asigurări Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

scoala4ptrosani3

[slideshow_deploy id=’36591′]