Partidul lui Geoană denunță declarațiile liderului interimar al PNL Hunedoara

 

Conducerea hunedoreană a PSRO îl apără pe Mircia Muntean, primarul municipiului Deva, după ce liberalii au anunțat că se pregătesc de alegeri locale în centrul județului.

IMG_0062

”Având in vedere declaraţia noului lider interimar al organizaţiei PNL Hunedoara, domnul Florin Roman, in care afirma ca le-a cerut colegilor dumnealui  sa-si depună candidaturile pentru funcţia de primar al Devei, in perioada 26 iulie- 2 august 2016 si ţinând cont de faptul ca domnia sa este din Alba Iulia si probabil incă nu cunoaşte situaţia din Deva,  ne simţim datori sa-l informam ca municipiul Deva are un primar in funcţie, in persoana domnului Mircia Muntean, ales de către locuitori, la alegerile locale desfăşurate in data de 5 iunie 2016. Următoarele alegeri locale la care Organizaţia PNL va putea sa nominalizeze candidat  pentru funcţia de primar al municipiului Deva, vor avea loc in anul 2020, conform legislatiei in vigoare. (…)

Din prisma articolului 15 alin. 2 lit.e din Legea 393/2004, privind Statutul aleşilor locali, astfel cum a fost consacrat prin Decizia nr.18 din iunie 2015 a Inltei Curţi de Casaţie si Justiţie, calitatea de primar încetează de drept in situaţia unei condamnări, prin hotărâre judecătoreasca rămasă definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate.

Din aceste considerente, rezulta ca Legea electorala permite candidatura domnului Mircia Muntean, precum si exercitarea mandatului, fiind validat ca primar in urma alegerilor in mod corect si legal, iar Statutul alesilor locali prevede faptul ca, calitatea de primar inceteaza daca persoana respectiva este condamnata.

Este evident ca in prezentul mandat de primar  nu a fost condamnat, nu i-au fost interzise drepturile de a alege si a fi ales”, a declarat Cosmin- Răzvan Mareș, președintele PSRO.

Foto: zhd.ro

[slideshow_deploy id=’24093′]