Pokemon Go şi în Valea Jiului

 

Un nou joc pe telefon face furori în rândul tinerilor. Isteria Pokemon Go a ajuns chiar şi în Valea Jiului. Jocul Pokemon Go combină realitatea augmentată cu animăluţele din animaţia japoneză clasică. Jucătorii trebuie să meargă în anumite zone, ghidaţi de smartphone prin GPS, şi să prindă „pokemoni”. Zeci de tineri din Valea Jiului s-au raliat fenomenului care a cuprins întreaga lume. Există însă o problemă. Aceştia nu se pot dezlipi de gadgeturi. Ofialii Ministerului Educaţiei spun că elevii cunosc efectele nocive pe care le are telefonul asupra lor.

pokemon-go-1

“Elevii sunt informaţi cu privire la efectele nocive ale utilizării dispozitivelor electronice asupra sănătăţii prin intermediul următoarelor programe şi acţiuni: programul naţional Educaţia pentru sănătate în şcoala românească, care oferă în ansamblul său, din perspectiva strategiei sale de realizare, dezvoltarea componentei de educaţia pentru sănătate, atât în cadrul curriculumului la decizia şcolii, cât şi ca activităţi extracurriculare şi extraşcolare. Programele disciplinelor din trunchiul comun Ştiinţe ale naturii şi Educaţie fizică pentru învăţământul primar, biologia (anatomia, ecologia, etc) pentru gimnaziu şi liceu, programa şcolară a curricumului opţional Educaţie pentru sănătate, valabilă pentru toate ciclurile de învăţământ preuniversitar (clasele I-XII), prin care se urmăreşte promovarea sănătăţii şi a stării de bine a elevului, dezvoltarea personală a elevului şi prevenirea apariţiei unor deprinderi, atitudini cu efecte negative asupra sănătăţii omului şi a mediului”, arată oficialii Ministerului Educaţiei.

Totodată, elevii sunt informaţi despre cum pot fi sănătoşi în cadrul orelor de dirigenţie, consiliere sau prin implicarea acestora în activităţi extracurriculare.

[slideshow_deploy id=’27126′]