Crucea Roșie pregătește, la Uricani, voluntari sănătoși

În perioada 5-7 august, subfiliala de Cruce Roșie din orașul Uricani a organizat cea de-a doua ediție a taberei de munte derulate sub genericul ”Voluntar sănătos”.

crucearosieuricani1

Destinată tinerilor voluntari ai Crucii Roșii din orașul Uricani, tabăra a fost găzduită în zona de campare de la Cabana Câmpușel din Munții Retezat unde, timp de 3 zile, au participat la activitățile specifice un număr de 15 voluntari. Anul acesta, tabăra voluntarilor Crucii Roșii a avut ca temă promovarea educației pentru sănătate și însușirea de către tinerii voluntari a regulilor de bază în acordarea primului ajutor. În acest sens, au fost organziate mai multe ateliere de lucru, respectiv atelierul de Prim-Ajutor cu papușa de resuscitare Alexandra; atelierul de creație, atelierul de jocuri de socializare, comunicare si energizare.

În același timp,participanții la această tabără au avut parte de o frumoasă drumetie pe Scorta și la Pestera nr.5, dar și de multe alte activități de turism, distracție și aventură, alături de coordonatorii taberei, la rândul lor voluntari ai Crucii Roșii, respectiv: Marcu Gabriela, Marcu Cristian – vicepresedinți ai Subfilialei de Cruce Roșie din Uricani , Agrigoroai Cati, Agrigoarai Catalin si Savin Sebastian. Voluntarii au parte și de serviciile unui ghid profesionist, în persoana salvamontstei Miruna Inel.

Tabăra ”Voluntar sănătaos” a fost oferită gratuit participanților, fiind finanțată din fonduri proprii ale organizației.  

crucearosieuricani2

Foto: facebook/Crucea Roșie Uricani

[slideshow_deploy id=’27126′]



« (Știre anterioară)