Europarlamentarul Siegfried Mureșan cere anchetă pentru drumul spre Sarmizegetusa

O investiție europeană de 18,2 milioane de lei a fost distrusă complet la prima ploaie. Cer intervenția de îndată a procurorilor DNA și a agenților OLAF pentru anchetarea modului în care s-a făcut contractarea și recepția drumului către Cetatea Sarmizegetusa!”, a scris astăzi pe blogul său, europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureșan (PPE, PMP).

646x404

„Când disprețul politicienilor întâlnește iresponsablitatea administrativă și incompetența firmelor angajate pe bani publici se ajunge la situația de astăzi a drumului spre Sarmizegetusa Regia: un drum, oricum cu probleme majore de construcție, care a fost inaugurat în urmă cu trei luni și pentru care s-au plătit 18,2 milioane de lei din banii noștri, este măturat de prima ploaie. Așa ceva este de neacceptat și vorbește, în primul rând, despre iresponsabilitatea administrației publice locale care a avizat un asemenea proiect și, apoi, a semnat pentru recepționarea acestei lucrări. Trebuie să înțelegem că la Consiliul Județean Hunedoara există oameni plătiți din bani publici, fie că vorbim despre cei care asigură conducerea politică, fie că vorbim despre inginerii specialiști, care sunt cu toții responsabili de modul în care sunt administrați banii publici. Odată cu funcția și beneficiile ei vine și responsabilitatea. Or, și în acest caz, ca și în multe altele, acești oameni dovedesc iresponsabilitate și dispreț față de banii pe care noi și ceilalți cetățeni europeni îi plătim ca taxe în fiecare zi pe care o muncim. De aceea cred că toți cei care au semnat procesul-verbal de recepție a drumului spre Sarmizegetusa Regia, din partea autorităților, dar și a constructorului, trebuie să răspundă în fața legii și a cetățenilor pentru această situație. Cer intervenția de îndată a procurorilor DNA și a agenților OLAF pentru anchetarea modului în care s-a făcut contractarea și recepția acestui drum. La alegeri politicienii se îngrămădesc să ne ceară votul pentru a ocupa funcții publice, este momentul să înțeleagă că acestea sunt, înainte de orice, funcții de responsabilitate publică și că banii noștri pe care îi administrează trebuie cheltuiți cu la fel de mare răspundere ca și când ar fi proprii lor bani”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.

Drumul județean 705 A a fost inaugurat acum trei luni în urma unei investiții din fonduri europene de 18,2 milioane de lei. Imediat după finalizarea lucrărilor, presa locală a semnalat mai multe nereguli în construcția drumului, pe ultimii 4 kilometri acesta este prea îngust pentru a permite circulația autoturismelor pe ambele sensuri, nu există parapete de protecție în zonele cu risc de prăbușire, iar locurile de parcare sunt astfel delimitate încât nu pot fi parcate în spațiul alocat nici măcar mașinile de dimensiuni medii. Pe lângă toate acestea, ploile de duminica trecută au surpat drumul în 7 locuri diferite, acesta fiind complet închis astăzi, ceea ce dovedește grave erori de construcție.

[slideshow_deploy id=’13837′]



« (Știre anterioară)