Plante care alungă oboseala

Infuziile, comprimatele din plante, uleiurile esențiale te pot energiza eficient, dacă suferi de oboseală cronică, epuizare, stres. Tot plantele aduc relaxare și alungă insomniile.

oboseala-1

Cimbrișor contra epuizării

Când ești epuizată, folosește o infuzie stimulatoare dintr-un amestec de cimbrișor (30 g), zeamă de lămâie, rădăcină măcinată de ghimbir (10 g), rădăcină măcinată de angelică (15 g) și flori de rozmarin (30 g).  Pune o linguriță din acest amestec într-o cană cu apă, fierbe 2 minute, apoi lasă la infuzat 5 minute. Strecoară și bea câte o cană dimineața și la amiază, timp de 21 de zile.

Infuzie de mentă în loc de masaj relaxant

Ca să-ți relaxezi musculatura în zona spatelui, prepară un amestec de 5 picături de mentă pipărată în 1-2 linguri ulei de măsline. Folosește-l pentru a-ți masa, timp de 15 zile, regiunea de la baza spatelui.

Roiniță, tei și cimbrișor pentru un somn ușor

Pentru a te destinde seara, ca să ai un somn bun, amestecă frunze de roiniță (10 g) cu flori de tei (35 g) și cu cimbrișor (45 g). Lasă la infuzat (5 minute) o linguriță din mixul de plante, într-o cană cu apă clocotită. Strecoară și bea.

Viță de vie roșie pentru mai multă energie

O circulație sănătoasă a sângelui alungă oboseala și te energizează. Poți cumpăra de la magazinele cu profil naturist pliculețe de ceai de viță de vie roșie. Lași la infuzat un pliculeț timp de 10 minute, în apă fiartă, și bei 3-4 cești pe zi, fără zahăr.

Ginkgo biloba alungă anxietatea

Tot pentru circulație și pentru tonifierea organismului, poți folosi comprimate de Ginkgo biloba. Acest produs are în componență substanțe active care te energizează fizic și te revigorează psihic. Alungă anxietatea și te relaxează, atunci când organismul îți e suprasolicitat. Se administrează 2 capsule pe zi.

[slideshow_deploy id=’24093′]