CONSILIUL JUDEȚEAN DĂ ASIGURĂRI CĂ DRUMUL SPRE PARÂNG VA FI MODERNIZAT

drum parangDistrus pe mai multe porțiuni în urma ploilor abundende din ultimele luni, drumul județean care asigură accesul spre satul de vacamță din masivul Parâng este, în prezent, redat ciculației rutiere. Asigurărie în acest sens vin din partea Consiliului județean Hunedoara, care informează, prin intermediul unui comunicat de presă primit la redacție, că ”Drumul județean 709 F este circulabil, lucrările de întreținere și reparații au fost efectuate la sfârșitul lui iulie și începutul lunii august, de către asocierea de firme S.C. Zona D SRL – S.C. Comexim SRL, asociere care are în derulare un acord-cadru cu Consiliul Județean Hunedoara pe perioada 2016-2019.”

În altă ordine de idei, conducerea Consiliului județean precizează că acest drum este prevăzut și pentru modernizarea prin lycrpri de consolidare și turnare de covor de asfalt, pe toată porțiunea cuprinsă între DN 7A – Cabana Rusu – Masivul Parâng, între km 6+600 – 10+325. În acest zens, s-au alocat de la bugetul județului suma de 4 196 000 lei.

Modernizarea drumului județean de acces în satul de vacanță din Parâng, investiție vitală pentru dezvoltarea turismului în stațiunea turistică de interes național din Valea Jiului urmeză a fi demarată după finalizarea procedurilor legale de licitație și atribuire a contractului de execuție a lucrării. ”Pentru lucrările de modernizare și asfaltare există niște proceduri de îndeplinit până se desemnează firma constructoare, dar acestea sunt în derulare și vă putem informa că Proiectul Tehnic a fost întocmit și că în perioada imediat următoare se va organiza o selecție a ofertelor (licitație) pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice)”, se mai arată în comunicatul emis de Consiliului județean.

Modernizarea DJ 709 F a fost asumată de Consiliul județean Hunedoara, încă din perioada în care președintele acestuia era Mircea Ioan Moloț, însă fondurile necesare acestei investiții au fost deblocate de fostul președinte Adrian Nicolae David. După schimbarea configurației politice a Consiliului județean Hunedoara, au existat temeri, exprimate în mass-media, privind blocarea acesti proiect. Comunicatul de presă al Consiliului județean Hunedoara vine ca o replică la aceste temeri, făcând cuvenitele precizări legate de acest subiect.

[slideshow_deploy id=’20328′]