Sute de participanți la Nedeia Troiței din Parâng

 

Sute de persoane s-au relaxat câteva ore la mare înălțime, în stațiunea montană Parâng. Primăria și Consiliul Local al municipiului Petroșani au organizat Nedeia Troitei, un eveniment specific zonei. Intr-o zi cu incarcatura religioasa, momarlanii au petrecut de Ziua Adormirii Maicii Domnului, astfel, ca an de an la data de 15 august, in Parang la cota 1500 are loc Nedeia Troitei.

IMG_4080

“E nedeia troiței, e și Sfânta Maria astăzi, o dublă sărbătoare pentru noi și așa cum am hotărât în Consiliul Local, Primăria organizează acest eveniment împreună cu momârlanii noștri, produse tradiționale și cu distracție și voie bună. E o zi de distracție și sărbătoare pentru toți și e foarte multă lume. Ne-a ajutat și Dumnezeu să fie vreme bună”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

IMG_4082

Sute de persoane au venit la munte unde s-au bucurat de vremea buna, aerul curat, dar si de traditionala mancare preparata de bucatari. Mii de portii de mancare tarditionala au fost impartite celor prezenti.

IMG_4096

“Am facut pasat, tocana de berberc si curechi, adica tocana de varza. Dis de dimineata am pus ceaunele pe foc si dupa ce preotul va sfinti preparatele acestea vor fi servite mesenilor”, ne spun bucatarii.

IMG_4083

La final, cei prezenti au avut parte de momente artistice. Troiţa din Parâng, locul unde momârlanii îşi dau întâlnire an de an, a fost ridicată tocmai pentru a marca locul în care momârlanii petreceau an de an de Sfânta Maria.

 

[slideshow_deploy id=’36590′]