Stațiunea Straja poate relansa economia locală, dacă va beneficia de investiții. Primarul Resmeriță solicită, în acest sens, Guvernului, 82 de milioane de lei.

Nu mai este de mult un secret faptul că municipiul Lupeni, ca de altfel întreaga Vale a Jiului, a fost grav afectat de repetatele disponibilizări și de restrângerea activității din minerit, care nu au fost urmate de vreun program concret de investiții menit să asigure stabilitatea zonei.

straja

Chiar și în aceste condiții, administrația lupeneană a făcut un prim pas pentru diminuarea efectelor restrângerii mineritului prin implementarea proiectului „Schi în România, Stațiunea Straja”, cu investiții derulate în perioada 2011-2013, dezvoltarea turismului fiind considerată singura alternativa viabilă  la minerit.

Recentele decizii ale actualului Guvern de a închide mina Lupeni au pus din nou pe jar Administrația locala din Lupeni, care trebuie să găsească soluții pentru cei care vor fi afectați de această măsură radicală, iar continuarea investițiilor în turism reprezintă, în opinia primarului Cristian Resmeriță, una dintre soluțiile imediate. ”Am solicitat Guvernului alocarea sumei de 83.620.000 lei pentru continuarea investițiilor în Stațiunea Straja. Dezvoltarea turismului este, în acest moment, singura posibilitate de atragere a resurselor financiare din exteriorul Văii Jiului, bani necesari pentru dezvoltarea Statiunii Straja și, implicit, a municipiului Lupeni. Cred că prin aceste investiții vom putea absorbi o parte din persoanele disponibilizate din minerit precum și pe cei care doresc să rămână acasă după închiderea minei”, apreciază Cristian Resmeriță.

Primarul Lupeniului mai spune că, prin sumele solicitate, municipalitatea dorește dezvoltarea turismului în stațiunea Straja la standarde europene, atât pe perioada de iarnă dar și pe cea de vară. ”Vom finaliza investițiile începute și vom realiza obiective noi, care sa crească atractivitatea zonei. Câteva din aceste obiective sunt: construirea instalației de transport pe cablu care sa facă legătură dintre telegondolă și Varful Mutu, un garaj pentru întreținerea și repararea utilajelor care asigură întreținerea pârtiilor, achiziția de tunuri de zăpadă etc. Dorim de asemenea să  construim un complex sportiv cu piscină, săli de sport, două terenuri de sport exterioare, un teren de tenis, un teren de handbal, toate dotate cu echipamente care să permită atragerea pe lângă grupurile de turiști și a grupurilor de sportivi care să poată efectua aici antrenamente și cantonamente, care să poată găzdui tabere școlare și tabere tematice. Mai avem în vedere și alte obiective care să sporească atractivitatea zonei și să atragă un număr cât mai mare de turiști care să se poată bucura de cele mai bune condiții, astfel încât turismul să devină cu adevărat o alternativă reala la minerit în orașul nostru”, explică primarul Cristian Resmeriță.

Acesta mai arată că prin afluxul mare de turiști care ar punea veni în Straja, se crează în același timp și posibilitatea atragerii unor potențiali investitori în municipiul Lupeni și în celelalte localități din Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’27126′]



« (Știre anterioară)