Audit la ADI Deșeuri

Noua conducere a Consiliului Județean Hunedoara a demarat procedurile de audit la ADI Deșeuri pentru a stabili unde s-a greșit în sistemul de gestionare având în vedere situația cu care se confruntă județul. Hunedoara stă pe o bombă atomică. Cu asta compară Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, deponeul ecologic. Președintele CJH îl acuză pe fostul director al ADI Deșeuri de faptul că a irosit banii.

IMG_7949

 

nistor“Deponeul ecologic este o bombă atomică pe județul Hunedoara. Si nu numai. Vina – am spus și o repet – este a fostului director, care a „păpat” banii mult și bine. A avut un buget de un miliard și ceva, pe care încă nu știm cum i-a consumat, dar o să-l controlăm. Iar în momentul când l-am adus aici, în fața primarilor din ADI, nici nu a fost în stare să scoată două cuvinte”, a spus în plenul ședinței de Consiliu Județean, Laurențiu Nistor, președintele instituției județene.

 

Consiliul Județean Hunedoara a solicitat și un audit la ADI Deșeuri pentru a vedea modul în care s-au gestionat resursele financiare în ultimii șase ani. Scandalul a pornit de la faptul că investiția de 60 de milioane de euro, deponeul ecologic de la Bârcea Mare, nu este funcțională, astfel primăriile din județ au fost nevoite să transporte gunoiul în alte localități aflate la sute de kilometri distanță. Deponeul ecologic de la Bârcea Mare nu este încă operațional, iar situația poate dura și până la un an de zile.

[slideshow_deploy id=’27126′]