Rețea de trafic de migranți destructurată de DIICOT

 

Mai mulți indivizi sunt cercetați după ce au transportat mai mulți migranți sirieni și irakieni pe ruta București-Sibiu-Deva și apoi frontiera de vest a țării, cu intenția de a-i duce în spațiul Schengen. Operațiunea ”JIHAD” a fost  derulată de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și cei ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT, iar anchetatorii spun că grupul infracțional organizat era format din cetățeni romani, precum și din cetățeni străini, ce acționau pe diferite paliere, respectiv recrutare, găzduire, îndrumare, apoi transport spre granița de vest a României.

patronul_lantului_restaurante_chocolat_retinut

Astfel, membrii grupării ar fi racolat și transportat migranți, cetățeni sirieni și irakieni, ce doreau să tranziteze granițele mai multor state, cu intenția de a ajunge în spațiul Schengen.

În total șapte traficanți au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți.

[slideshow_deploy id=’13835′]



(Următoarea știre) »