Unităţi de învăţământ neautorizate în Valea Jiului

Cu câteva săptămâni înainte de începerea noului an școlar, exista unități în Valea Jiului care încă nu au autorizație de functionare. Reprezentantii DSP Hunedoara, cei abilitati pentru a elibera autorizatiile de functionare a scolilor spun ca aceste unitati pot obtine un aviz favorabil daca isi remediaza deficientele care au fost constatate. 

elevi-agenda-ro-680x365

“In Valea Jiului sunt aceleaşi unităţi şcolare fara autorizatie sanitara de functionare. Avem Scoala generala de la Campul lui Neag, Scoala Generala IG Duca Petrosani, Şcoala generală Sf. Varavara din Aninoasa, şi mai este câte o grădiniţă la parter de bloc la Petrila şi Lupeni. Pot fi autorizate daca isi rezolva problemele pentru care nu au primit autorizatie”, a declarat Cecilia Birău, purtător de cuvânt la Directia de Sanatate Publica Hunedoara.
La scolile care nu au primit autorizatii de functionare deficientele constatate au fost multiple. Cele mai multe tin de normele de igiena. Neregulile constatate de reprezentantii DSP Hunedoara pot fi remediate pana la inceperea noului an scolar. Astfel toate unitatile de invatamant pot dobandi acel certificat de autorizare care sa le permita functionarea. In aceste zile la toate unitatile de invatamant au loc lucrari de igienizare pentru ca cei mici sa isi sa intre in sali de clasa curate.
[slideshow_deploy id=’19661′]