Școlile pregătite pentru noul an școlar

 

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani a discutat, astăzi, cu directorii unităților de învățământ. Acestea sunt pregătite pentru începutul de an școlar.

captura-ridzi

“Am convocat o şedinţă cu directorii de şcoli şi grădiniţe din municipiul Petroşani pentru a vedea situaţia în care ne aflăm cu pregătirea anului şcolar. În urma consultării vom stabili ora la care vom face deschiderea festivă în Parcul Carol Schretter. Subiectul principal este pregătirea şcolilor şi introducerea gazului metan în şcoli. E o problemă legată de branşamente, branşamente pe care fiecare şcoală va trebui să le facă. Este vorba de demersurile birocratice către E-On Gaz. Ei sunt beneficiarii direcţi, noi suntem responsabili cu lucrările, iar acestea sunt în grafic. În maxim o lună de zile noi finalizăm aceste lucrări, dar trebuie făcute şi branşamentele astfel încât  să putem să furnizăm căldură în această iarnă”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

Anul trecut, autorităţile locale de la Petroşani au montat centrale pe gaz la toate grădiniţele, iar acum a venit rândul celorlalte unităţi de învăţământ, şcoli generale şi licee.

“Grădiniţele au centrale de anul trecut şi este funcţională instalaţia şi lucrăm la şcolile generale şi la licee. Toate vor avea gaz metan. Investiţia este de 1,7 milioane de lei noi pentru toate şcolile, iar la factură vom vedea după prima perioadă. În momentul în care vom merge pe gaz metan, de vineri după-amiaza până luni dimineaţa putem să furnizăm o temperatură mai mică decât în cursul săptămânii şi atunci am putea realiza o economie”,  a mai subliniat sursa citată.

Totodată, directorii unităţilor de învăţământ din Petroşani au fost convocaţi la discuţii de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, care a vrut să se asigure că noul an şcolar va începe fără probleme, la Petroşani.

Astfel, la Petroşani anul şcolar va debuta fără probleme, iar festivitatea de deschidere a cursurilor va avea loc, la fel ca în ultimii ani, în Parcul Central Carol Schretter din localitate.

[slideshow_deploy id=’13835′]

 



« (Știre anterioară)