Cum comentează arbitrul Ioan Danciu debutul antrenorului Daum la cîrma naționalei de fotbal a României ?

Cunoscutul arbitru hunedorean Ioan Danciu a comentat, în stilul său caracteristic, rezultatul meciului de debut al naționalei României, în campania pentru Campionatul Mondial din 2018, dar și debutul antrenorului german C. Daum pe banca tehnică a selecționatei țării noastre. Iată ce spune, într-o postare pe pagina sa de socializare, fostul arbitru: 

ion-danciu

”Toți românii ne pricepem la FOTBAL, POLITICA, AGRICULTURĂ și chiar la FEMEI…

Am observat că după jocul România = Muntenegru 1-1, nu mai încetăm să avem opinii critice, atât vizavi de antrenorul german Daum, care este selecționerul nostru, cât și vis-a-vis de jucători, în special de Nicușor Stanciu. Dacă aceste observații nu ar avea o tentă de jignire și ar fi opinii pertinenete, m-aș putea declara de acord, dar observ că, inclusv în mediul online, pe facebook, mulți prieteni virtuali au depășit măsura.

Acum, hai să spunem lucrurilor pe nume. Marile realizări în fotbal și în sport în general le-am obținut pe timpul ”Tabloului”, cum îmi place mie să-i spun lui Ceausescu. Să ne amitim: Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, Nadia Comăneci și Ilie Năstase au adus faima României și o aduc încă formându-se în aceea perioadă; până chiar și marele fotbalist Hagi este produsul Luceafărului, iar colegiii lui de generație așa zisa ”de aur”, în mare parte s-au format tot atunci; din această cauză ne-am calificat la CM din 1990 Italia și 1998 în Franța, iar la CM USA 1994, când am avut cea mai frumoasă echipă, dacă nu se ratau cele 2 lovituri de la 11 m la departajare eram în semifinale. Și chiar meritam acest lucru.

În ultimii 16 ani suntem aproape la pamânt cu fotbalul și chiar aproape cu toate sporturile de echipă. Motivul ar fi că nimeni nu mai investește, si aici am să dau ca exemplu faptul că în România nu a venit nici un investitor financiar potent din străinătate, iar  investitorii români care au intrat în fotbal, cu foarte mici excepții,  au falimentat, sunt grav bolnavi sau au ajuns la mititica (vinovați sau nevinovati).

Noi, românii, avem prostul obicei să ne dăm în cap unul la altul, să ne jignim, să ne bucurăm de răul celuilalt, iar de toate acestea profită străinii care, din ce observ eu, scot banii din țară iar, indiferent că ne place sau nu ne place, singurul care a rezistat în această perioadă de după 2000 este Gigi Becali care a avut grijă, prin tot ce a făcut, ca Steaua să rămână echipa cu cele mai bune rezultate în ultimul timp. Poate că ar trebui aici să amintim și meritul lui Șumudică cu Astra, care cu toate că a trecut prin momente grele, s-a calificat în Europa și nu oricum, ci în dauna unei echipe engleze. E natural ca Gigi (Becali – n.r) să fie nemultumit de felul de cum s-a făcut formația României, pentru că așa cum a spus și el nu pare normal ca la un joc pe teren propriu și cu o echipă modestă ca Muntenegru să folosești 3 închizători ca Hoban, Bikfalvi și Săpunaru, jucători de profil defensiv, și să nu îi utilizezi pe Adrian Popa, Chipciu sau chiar Maxim. Mai mult decât atât, nu am mai întâlnit decât rareori situația ca jucătorul cu nr 10 să nu fie titular în teren, ci să fie rezervă.

Despre Nicușor Stanciu trebuie să recunoaștem că nu a fost cel mai slab, dând 2 pase de gol la Andone și la Popa, iar ratarea în ultimele secunde a loviturii de la 11 m. o consider un ghinion de care nu au fost scutiti nici marii jucători ai lumii.

În concluzie, avem un campionat foarte slab, mare parte din titularii echipei naționale nu stiu dacă ar fi putut să evolueze, în vremurile de dinainte, nici măcar la Naționala secundă. Să fim sinceri: ca să ai pretenții, trebuie să ai și cu ce, iar eu nu am cum să fiu optimist și nici nu vreau să jignesc pe nimeni. Dar îmi permit, ca mulți alții, să am și eu opinii. Și să le exprim liber.”

[slideshow_deploy id=’19869′]