Președintele CA CEH: “Prefer să am oamenii la muncă”

Noul contract colectiv de muncă de la CEH conține acordarea de plăți compensatorii pentru cei care părăsesc sistemul prin disponibilizare.  Sindicaliştii au ajuns la un consens cu administraţia privind plata unor drepturi salariale, iar adminiostratorul special susţine că preferă să acorde oamenilor anumite drepturi decât să intre societatea în FALIMENT.

Stanescu-Bogdan

“Vom face toate eforturile posibile să le plătim. E greu, dar pentru a nu isca un conflict de muncă care să agraveze situaţia societăţii şi chiar să fie într-o situaţie iremediabilă de faliment, prefer să am oamenii la muncă şi să respectăm obligaţiile din contractul colectiv de muncă, mai ales acum când suntem şi în negocieri cu Comisia Europeană pentru ajutor de stat şi pentru salvarea a cât se poate din Hunedoara”, a declarat Bogdan Stănescu, administratorul special al CEH.

Potrivit sindicaliştilor, administraţia Complexului Energetic Hunedoara, dar şi administratorul judiciar şi cel special vor trebui să respecte noul contract colectiv de muncă.  Astfel, cei care vor pleca prin concediere colectivă vor beneficia de salarii compensatorii.

“S-a negociat între 1-3 şi 6 salarii pentru cei care părăsesc sistemul prin disponibilizare. Cei care mai au un an până la pensie şi pleacă prin disponibilizare primesc un salariu, până în 2016 primesc 3 salarii şi cei care au condiţiile de pensie după anul 2018 primesc 6 salarii medii brute pe unitate”, a declarat Mihai Lorinzc, președinte sindicatul Liber Independent Electrocentrale PAroșeni.

În urma înţelegerilor de la ITM dintre sindicate şi administraţie, se va renunţa la declanşarea grevei generale la CEH.

[slideshow_deploy id=’20328′]