Preşedintele interimar al PNL Hunedoara, atac la directorul Casei de Pensii Hunedoara

Preşedintele interimar al PNL Hunedoara, Florin Roman, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Valea Jiului are nevoie de proiecte, pentru a preveni depopularea zonei şi plecarea oamenilor în străinătate, la muncă.

florin-roman-pnl
„Organizaţia judeţeană Hunedoara a PNL propune, prin parlamentarii săi, două iniţiative legislative. În maximum două săptămâni, iniţiativele vor fi depuse la Parlament. Prima se referă la rezolvarea inechităţilor la Legea pensiilor. Se ştie că aceia care au ieşit la pensie înainte de 31 decembrie 2010, mă refer la pensionarii din Valea Jiului, primesc o pensie cu 1.000 de lei mai mică decât cei care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011, beneficiari ai Legii 155/2016 care completează şi modifică Legea 263. Legea 155 prevede retroactivitate doar pentru cei care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011. Inechitatea loveşte în aproape 7.000 de persoane din Valea Jiului şi din judeţ. Senatorul Vochiţoiu, care plânge de mila Văii Jiului, potrivit datelor de pe site-ul Parlamentului, este unul care a votat împotriva legii, deşi oamenii au muncit în aceleaşi condiţii, dar s-au pensionat la date diferite. Legea trebuia pusă în aplicare de mai multă vreme. Plăţile ar fi trebuit să înceapă din septembrie, însă pensiile nici măcar nu sunt recalculate. Domnul Toma (n.r.-directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara), candidatul PSD pentru un post de deputat, spune că nu are softul necesar. Dacă Toma nu poate să rezolve problema, să facă un pas în spate şi să lase pe altul care poate. În ceea ce priveşte aplicarea recalculării pentru grupele I şi II, conform Legii 192, tot aşa, directorul Casei de Pensii susţine că nu are softul. Şi în acest caz e vorba nu de plată, ci de faptul că nu s-a făcut recalcularea pensiilor, un drept al oamenilor. Oamenii din Valea Jiului trebuie să facă diferenţa dintre populism şi ceea ce se face pentru oameni”, a declarat Florin Roman, preşedintele interimar
A doua iniţiativă legislativă se referă la modificarea Legii 263 din 2010. Modificarea susţine reducerea vârstei de pensionare pentru cei din zonele poluate. Propunerea PNL Hunedoara prevede introducerea în această lege a Hunedoarei, Călanului şi a Văii Jiului. „Dacă legea trece, cei din aceste zone se pot pensiona la 63 de ani şi nu la 65 de ani. Din studiile făcute de colegii noştri, oamenii din zonele respective pot beneficia de scăderea vârstei, cu menţinerea menţinerea integrală a derpturilor care li se cuvin după o viaţă de muncă”, a adăugat Roman în conferinţa de presă de joi.

[slideshow_deploy id=’24093′]