Hunedoara pe primul loc la îmbătrânirea populației

Județul Hunedoara se confruntă în ultimii ani cu o scădere acută a numărului de locuitori. Un raport al Ministerului Dezvoltării arată că suntem ultimii din regiunea de vest în ceea ce privește populația tânără, cea cu vârsta cuprinsă între 0 șI 14 ani.

romania-imbatraneste

“Astfel, județul Hunedoara este caracterizat de o scădere demografică semnificativă (peste 12% între 2002 și 2011), populație îmbătrânită (ultimul loc în regiune la grupa de vârstă 0-14 ani), existența unor nuclee de concentrare a șomajului, în special în zonele minisere, specializare restrânsă în zonele monoindustriale, lipsa unor programe de reorientare profesională coerente, atractivitate redusă pentru investitori privați. Din totalul de 11.339 şomeri înregistrați în județul Hunedoara în decembrie 2015, în Valea Jiului se află aproximativ o treime (1.523 şomeri în zona Petroşani, 678 în Lupeni, 653 în Vulcan şi 914 în Petrila)”, arată un raport al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

La sfârşitul săptămânii trecute, la nivelul întregului judeţ erau disponibile 502 locuri de muncă, majoritatea fiind pentru cei cu studii medii.[slideshow_deploy id=’36590′]

[slideshow_deploy id=’27126′]



(Următoarea știre) »