Castelul Corvinilor găzduiește vineri ultima etapă din atelierul de artă digitală ”Poveștile monumentelor”

Vineri 16 septembrie 2016, începând cu ora 12:00, în sala anexă a expoziției de etnografie de la Muzeul Castelul Corvinilor de la Hunedoara va avea loc evenimentul de încheiere al atelierului de artă digitală “POVEŞTILE MONUMENTELOR”.

Castelul_Corvinilor

În perioada 12 – 16 septembrie a avut loc la Hunedoara atelierul de artă digitală pentru tineri artişti „Poveştile monumentelor”, organizat de Asociaţia pentru Protejarea şi Promovarea Castelului Corvinilor Hunedoara în parteneriat cu Muzeul de Arheologie, Istorie şi Etnografie Hunedoara şi Castelul Corvinilor, cu sprijinul Primăriei Municipiului Hunedoara.

„Poveştile monumentelor – atelier de artă digitală” s-a adresat tinerilor artişti români interesaţi de folosirea tehnicilor digitale de creaţie pentru a explora şi dezvolta noi modalităţi de interpretare a patrimoniului construit. Vreme de 5 zile tinerii artişti au explorat istoria castelului şi a castelanilor, au lucrat sub coordonarea regizorului şi fotografului Alexandru Ranta pentru a crea poveşti noi despre Castelul Corvinilor. Atelierele s-au derulat la Castelul Corvinilor.

„Poveştile monumentelor” este un eveniment care urmăreşte implicarea publicului tânăr în activităţi de receptare şi interpretare creativă a Castelului Corvinilor şi este parte din proiectul de cooperare europeană „Digital Arts and Storytelling for Heritage Audience Development”. Proiectul cuprinde două ateliere de creaţie adresate publicului tânăr şi un eveniment de prezentare a rezultatelor acestor ateliere, împreună cu rezultatele concursului internaţional de creaţie derulat în cadrul proiectului DARTS. Proiectul DARTS urmărește să creeze povești despre clădiri monumente istorice din Europa, despre personajele istorice și evenimentele legate de acele clădiri, și să le comunice în moduri creative și inovatoare, folosind arta digitală și arta de a spune povești.

Acest proiectul este co-finanţat de Uniunea Europeană, prin programul Europa Creativă, şi de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

[slideshow_deploy id=’13837′]