Peste 1,2 milioane lei pentru Vulcan

În câteva câteva luni ale acestui an municipalitatea de la Vulcan a primit peste 1,2 milioane de lei. De precizat este faptul că autoritățile locale de la Vulcan sunt singurele din Valea Jiului care au beneficiat de asemenea alocări financiare din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

primaria-vulcan-e1440504668401

Municipalitatea de la Vulcan a primit în ultimele luni sume considerabile de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Sumele alocate sunt în vederea continuării lucrărilor de transformare a imobilelor fostei garnizoane militare în blocuri sociale. Şi în luna august a acestui an, autorităţile locale de la Vulcan au primit bani de la MDRAP. Mai exact, ministerul condus de vicepremierul Vasile Dîncu a alocat administraţiei conduse de Gheorghe Ile suma de 174.447 lei.

Anul acesta municipalitatea de la Vulcan a primit 1.205.651 lei pentru realizarea de locuinţe sociale. Conform legii, repartiţia pentru locuinţe sociale se face astfel:
Din totalul fondului locativ existent, procentual beneficiarii de astfel de locuinţe sunt 60% – familii tinere cu vârsta până la 35 de ani, 20% – tineri necăsătoriţi, 20% – persoane în vârstă sau cu handicap. Potrivit edililor până în momentul de faţă au fost depuse peste 1000 de cereri.

Ca urmare a recompartimentării încăperilor, la nivelul unui cămin vor fi 50 de locuinţe: garsoniere şi apartamente cu două sau trei camere. Toate locuinţele vor avea bucătărie şi baie proprie. Locuinţele vor fi dotate la standardul celor de la G8 şi G10, însă au avantajul că sunt mult mai spaţioase.

[slideshow_deploy id=’36591′]

 

 

 



(Următoarea știre) »