Încă un proiect edilitar început de primarul Resmeriță la Lupeni

img_5372Lucrările edilitare din municipiul Lupeni au intrat într-o nouă etapă. După derularea proiectelor de rafacere a infrastructurii afectate de indundații de pe Bulevardul Păcii și din Cartierul Bărbăteni, edilii lupeneni au căutat și, din fericire, au găsit soluții și pentru reabilitarea  altor zone din municipiul Lupeni, acolo  unde acest lucru era necesar iar acest gen de lucrări au fost solicitate de cetățeni.
Astfel, din această săptămână a început derularea proiectului  ”Modernizare străzi, drumuri și trotuare în municipiul Lupeni”. Acesta a intrat într-o primă fază de execuție, care va include modernizarea trotuarelor cuprinse între  Zona Nivelt și Primăria municipiului Lupeni, pe partea dreaptă a sensului de drum spre Petroșani.  Trotuarele de pe această porțiune de drum nu mai corespund circulației, iar intervenția autorităților pentru remedierea acestei situații a fost solicitată, în repetate rânduri de cetățeni, prin petiții transmise Primăriei sau chiar în dialogul direct cu reprezentanții autorităților publice locale. 
 
trotuar5”Rând pe rând, proiectele de dezvoltare a municipiului Lupeni se pun în aplicare. Îmi exprim şi pe această cale satisfacţia cu privire la faptul că reușim să derulăm tot mai multe astfel de proiecte, necesare și pe care oamenii le așteaptă.  Prin derularea proiectului de modernizare a trotuarelor și străzilor din municipiul Lupeni, pe care l-am început în aceste zile, dăm curs numeroaselor solicitări venite din partea cetăţenilor  care se plângeau de starea avansată de degradare a acestora. Rezolvăm astfel o mare problemă pe care o întâmpinau cetăţenii,  în mod deosebit mamele cu copii mici plimbați cu căruciorul şi persoanele cu deficienţe în deplasare. În același timp, vreau să vă spun că aceste noi lucrări vor schi,mba în bine și aspectul urbanistic al oraşului”, spune Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni. 
Autoritățile locale din Lupeni spun că au luat decizia de a începe acest proiect pe zona cuprinsă între Nivelt și Primăria municipiului Lupeni, pe partea cu Banca Comercială Română, după ce s-a constatat că pe această porțiune, una dintre cele mai tranzitate din localutate, trotuarele prezintă cel mai mare grad de uzură.
Primarul municipiului Lupeni, Cristian Resmeriță informează de asemenea că, tot în această etapă de lucrări, vor fi reabilitate și scările din zona Bucura. ”Administrația locală  face eforturi deosebite pentru derularea unor proiecte care să ducă la creșterea gradului de urbanizare a localității noastre și creșterea gradului de confort pentru cetățeni”, mai spune Cristian Resmeriță.
trotuar6