NEWS ALERT! Comitetul creditorilor decide dacă continuă investiția de la Termocentrala Paroșeni

Comitetul creditorilor Complexului Energrtic Hunedoara se întruneşte, astăzi, pentru a dezbate mai multe probleme ale societăţii. Cel mai important punct face referire la termocentrala de la Paroșeni. Creditorii vor decide dacă continuă lucrările.

termocentrala-paroseni

Desemnarea unui evaluator, conform art.61 din Legea 85/2014, in vederea evaluarii intregului activ al CEH. BULETINUL PROCEDURILOR DE INSOLVENTA Nr. 16291/12.09.2016. Acordul de principiu, al creditorilor, pentru continuarea si finalizarea investitiilor la SE Paroseni, inclusiv plata catre CNIM, a sumei de 5.026.058,83 lei, din aportul de stat”, sunt cele două puncte de pe ordinea de zi a Comitetului Creditorilor, întâlnire care urmează a avea loc în data de 22 septembrie.

Gradul de implementare a lucrării este de 96%, iar oficialii CEH spun că acestea ar trebui să continue ca să “nu ne înecăm ca ţiganul la mal”.

“Investiţia de la Paroşeni ar trebui finalizată având în vedere că suntem undeva la 96%, ca să nu ne înecăm ca ţiganul la mal, ar trebui să finalizăm şi ar fi bine pentru Paroşeni. Mai sunt mici probleme tehnice de agreere de către Ministerul Energiei  a sumei respective ca fiind o sumă eligibilă care poate fi accesată din ajutorul de stat acordat în anul 2015. Dacă mininisterul nu acceptă, noi nu ne putem asuma că o plătim noi, că am semna lucruri penale, iar libertatea e mult mai scumpă decât un lucru de genul acesta. Nu aş vedea un impediment în faţa Ministerului Energiei de ce nu ar accepta o astfel de sumă, e o sumă care este necesară şi se încadrează în decizia Comisiei Europene de ajutor de stat pentru funcţionarea societăţii. A fost o tărăgănare, dar nu justificată că nu vor să îşi asume. În situaţia puţin probabilă a neacceptării acestor cheltuieli am ajunge în ipoteza de a nu avea conformitate de mediu”,  a declarat Bogdan Stănescu,  administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’27126′]