Unitățile miniere și termocentralele supuse evaluării

Cele patru unități miniere ale Complexului Energetic Hunedoara șI cele două termocentrale urmează a fi evaluate de un evaluator acreditat la nivel internațional. Toate bunurile Complexului Energetic Hunedoara urmează a fi evaluate. Comiterul creditorilor a aproobat procedura prin care se vor evalua 500 de clădiri şi peste 8000 de mijloace fixe, multe dintre acestea fiind instalaţii speciale, materii prime, dar şi alte materiale.

12122878_993429567370129_148195057258371278_n

“Evaluarea fie efectuata pentru toate activele din patrimoniu,atat in bloc – ca un tot unitar, individual, cat si pe subansambluri functionale (art. 154 Legea 85/2014) astfel incat sa poata fi identificata valoarea cel putin a urmatoarelor: – sectorul minier si fiecare din cele 4 exploatari miniere in parte si Prestserv; – sectorul energetic si fiecare dintre cele doua termocentrale in parte,dar si separat ptr.Grupul 3 de la termocentrala Mintia si Grupul 4 de la Termocentrala Paroseni ca si ansambluri functionale; – retelele de conducte pentru alimentarea cu energie termica aferenta municipiului Deva – Termocentrala Mintia separat si Termocentrala Paroseni – orasele din Valea Jiului separat ca ansambluri functionale; – evaluarea sa stabilesca valoarea activelor afectate de o cauza de preferinta conform prevederilor art.78, al.(4), art.103,112, 131 si 133 din Legea 85/2014, pe fiecare creditor garantat in parte”, se arată în procesul verbal al comitetului creditorilor.

 

Evaluatorul urmează a fi selectat în cadrul unei proceduri care se supune normelor internaţionale.

 

“Dupa ce creditorii vor aproba aceste criterii minimale urmeaza a se da anunturi pentru selectarea evaluatorului in presa si on-line pe site-urile de specialitate. Concret este vorba de evaluarea a cca.500 cladiri/constructii speciale si cca.8000 mijloace fixe, multe din ele reprezentand instalatii speciale,precum si stocuri, materii prime, materiale etc. Totodata, administratorul judiciar propune ca pentru efectuarea lucrarii sa acorde un termen de maxim doua luni de la data semnarii contractului. Dupa ce vor fi primite oferte de evaluare se va reconvoca Comitetul Creditorilor avand la ordinea de zi numirea si stabilirea remuneratiei evaluatorului. Fata de cele mentionate, institutia noastra este de acord cu desemnarea unui evaluator, in vederea evaluarii intregului patrimoniu al debitoarei SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SA, in conditiile prevazute de art.61 din Legea nr.85/2014, cu respectarea criteriilor propuse de catre administratorul judiciar. De asemenea, solicitam ca desemnarea evaluatorului sa se realizeze in urma unei selectii de oferte, urmand ca administratorul judiciar sa convoace Comitetul creditorilor in vederea numirii si stabilirii nivelului remuneratiei evaluatorului”, mai arată procesul verbal.

Potrivit administratorului judiciar, evaluarea trebuie fie efectuata pentru toate activele din patrimoniu, atat in bloc – ca un tot unitar, individual, cat si pe subansambluri functionale  (art.154 Legea 85/2014) astfel incat sa poata fi identificata valoarea cel putin a urmatoarelor. Sectorul minier si fiecare din cele 4 exploatari miniere in parte, sectorul energetic si fiecare dintre cele doua termocentrale in parte, dar si separat pentru Grupul 3 de la termocentrala Mintia si Grupul 4 de la Termocentrala Paroseni ca si ansambluri functionale,  retelele de conducte pentru alimentarea cu energie termica aferenta municipiului Deva – Termocentrala Mintia  separat si Termocentrala Paroseni – orasele din Valea Jiului separat ca ansambluri functionale.

[slideshow_deploy id=’17636′]