Conductele de termoficare afectează imaginea Lupeniului

Termoficarea a renunţat la Lupeni şi nu Lupeniul la termoficare. Acesta este punctul de vedere al primarului municipiului Lupeni, Cristian Resmeriţă, cel care a fost primul edil din Valea Jiului care a anunţat că renunţă la sistemul de termoficare. Continuarea furnizării agentului termic în Lupeni nu mai avea nici profitabilitate. 15 abonaţi au mai rămas la acest serviciu.

resmerita-primar-lupeni

 

“Noi nu am mai participat nici la întâlnirele pe care Consiliul Judeţean le-a organizat. A fost o întâlnire cu aproximativ acum 10 zile în care primarul de la Petroşani, Vulcan şi Deva şi cei de la CEH au participat. Este un subiect politicianist din care cineva încearcă să creeze anumite discuţii. În municipiul Lupeni, termoficarea ca subiect nu există pentru că în urmă cu vreo lună de zile erau vreo 15 abonaţi şi aceia parţiali. În 5 februarie anul trecut, Complexul a furnizat termoficarea şi la Lupeni şi la Vulcan. La vremea respectivă mai aveam la Lupeni vreo 200 de abonaţi casnici dintre care 3 total, restul parţial. Termoficarea a renunţat la Lupeni, nu Lupeniul a renunţat la termoficare. Noi avem şcolile, spitalul, sediul primăriei branşamente la gaz. Noi nu avem probleme de căldură niciunde. Primarul de la Vulcan a spus un lucru bun. Ei ar dori ca primăriile să preia instalaţiile, dar nu pot să duc agentul termic cu ciurul. Toată lumea încearcă să ne pună la o masă şi fiecare încearcă să scape de responsabilitate. Nu este o chestiune bărbătească”,  a declarat Cristian Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.

Mai mult, Resmeriţă este de părere că factorii implicaţi în acest proces, respectiv cei de la CEH încearcă să arunce responsabilitatea în ograda primarilor.

“Am participat la o întâlnire cu cei de la Complex în care cei de la CEH au spus că nu au stoc, nu o să poată să dea cărbune. Sub presiunea opiniei publice ei spun acum orice. Acum observ, ca primar, că toată lumea încearcă să se debaraseze de tot şi să arunce pe primari, ceea ce nu este corect”,  a mai spus sursa citată.

Totodată, edilul lupenean a solicitat Complexului Energetic Hunedoara să dezafecteze vechile conducte de termoficare, astfel încât acestea să nu afecteze negativ imaginea localităţii care este într-o continuă schimbare. Până la acest moment, Resmeriţă nu a primit niciun răspuns vizavi de această solicitare.

Până în momentul de faţă nu au venit să îşi ia conductele. Am trimis o adresă. Eu nu am o ambiţie personală din a demola nişte conducte, însă municipiul Lupeni va fi reabilitat până în 23 decembrie în proporţie de 50%. Nu pot să păstrez nişte relicve ale trecutului. Eu aş fi cel mai bucuros să reabilităm acest sistem pe fonduri europene, dar chiar dacă fac acest program, conductele care există azi nu mai pot fi folosite. Trebuie adus aletele noi şi practic aceste conducte îmi afectează grav imaginea municipiului Lupeni, despre care cred că va deveni unul cu adevărat turistic. Ori dacă termoficarea rămâne şi ţevile sunt ruginite, dacă Universal Edil care este în faliment nu îşi face treaba, nu putem să avem un oraş frumos cum şi-ar dori un turist să îl avem”, a mai subliniat Resmeriţă.

Cristian Resmeriţă a fost primul primar din Valea Jiului care a anunţat că renunţă la furnizarea agentului termic în localitate.

[slideshow_deploy id=’19661′]