Candidat de deputat / Cristian Merișanu (PSD) – candidatul social-democraților din Valea Jiului

merisanuDorința unui electorat care așteaptă oameni noi, oameni tineri în viața politică, inclusiv la nivelul Văii Jiului, pare să fi fost o condiție pe care liderii PSD din Valea Jiului au înțeles-o și au însușit-o întocmai. Așa se explică, în mod cert, faptul că propunerea social-democraților din cadrul organizațiilor locale din Valea Jiului pentru înscrierea pe listele PSD pentru alegerile din iarna acestui an, la Camera Deputaților, este tânărul viceprimar al Vulcanului, Cristian Merișanu.

Reprezentant al tinerei generații de oameni politici din Valea Jiului, Cristian Merișanu a urcat pas cu pas în ierarhia politică, de la simplu membru al organizației PSD din municipiul Vulcan la statutul de lider al organizației locale de tineret și, de ceva vreme, la statutul de președinte executiv al Organizației PSD Vulcan.

Om de echipă, fidel Partidului Social Democrat, Merișanu a fost ales, încă din noiembrie 2012, în funcția de viceprimar al municipiului Vulcan, acest statut fiindu-i confirmat, cu o largă majoritate din sufragiile colegilor consilieri locali, și după alegerile din iunie 2016.

Cristian Merișanu are 40 de ani. De profesie este economist și inginer energetician. A absolvit primele studii universitare la Facultatea de Științe a Universității din Petroșani, în anul  1999 la specializarea ”Managementul firmei” și a ”recidivat” ca absolvent al Universității din Petroșani – Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică/Specializarea ”Energetică Industrială” (din 2007), fiind și masterand al aceleiași facultăți din cadrul Universității Petroșani, cu specializarea ”Tendințe moderne în studiul și exploatarea instalațiilor electrice”. De altfel, Cristian Merișanu a și profesat în acest domeniu de activitate, din 1995 pînă în 2012, în calitate de electrician șef de tură exploatare rețele electrice la Unitatea operativă Vulcan a Enel Distribuție Banat SA.

”Consider nominalizarea mea pe listele PSD Huneodara pentru Camera Deputaților drept o onoare pe care o primesc din partea colegilor din cel mai important partid politic din județul nostru și din România. În același timp, știu că așteptările pe care le au cetățenii din Valea Jiului de la noi, oamenii politici, sunt foarte mari, dar având de partea mea experiența atât politică, dar și din administrație, pe care le-am acumulat în anii care au trecut de când am intrat în viața politică, am convingerea că aș putea reprezenta cu cinste Valea Jiului în Parlamentul României, acolo unde se pot promova acele măsuri care să conducă, într-un final, la binele oamenilor din această zonă”, spune Cristian Merișanu, candidatul PSD care va reprezenta Valea Jiului pe listele electorale ale PSD pentru Camera Deputaților.

PSD a nominalizat și pentru alegerea viitorilor senatori ai județului Hunedoara doi tineri politicieni ai Văii Jiului. Este vorba despre fostul deputat Cristian Resmeriță, actualul primar al municipiului Lupeni și lectorul universitar Marius Helju de la Universitatea din Petroșani, consilier local PSD la Petrila.

[slideshow_deploy id=’24093′]



« (Știre anterioară)