Ziua Armatei Române, sărbătorită la Vulcan

armata1Așa cum se întâmplă în fiecare an, municipalitatea din Vulcan a marcat astăzi, prin intermediul unei ceremonii, Ziua Armatei Române. Evenimentul a avut loc în Parcul Eroilor din municipiul Vulcan, acolo unde se află și monumentul ostașului necunoscut, un simbol al eroismului militarilor români din luptele de pe Valea Jiului din Marele Război al Reîntregirii.

La ceremonia de Vulcan au participat, ca de fiecare dată, alături de primarul municipiului Vulcan, de viceprimarul Cristian Merișanu, un număr însemnat de membri ai Asociației cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Valea Jiului. Acestora li s-au alăturat și consilierii locali Pompiliu Barbu (președintele Comisiei de cultură din Consiliul local Vulcan), Vasile Pop și Ion Tilea, dar și câțiva cetățeni ai Vulcanului care au dorit să omagieze, la rândul lor, alături de reprezentanții comunității locale, Ziua Armatei.

armata2”Ziua Armatei Române este încă un prilej prin care ne aducem aminte, cu mândrie, de eroismul bravilor noștri înaintași, militarii, subofițerii și ofițerii Armate Române care au luptat, inclusiv pe meleagurile Văii Jiului, pentru idealul de libertate și unitate al poporului român. Exemplul lor nu trebuie niciodară uitat, așa cum simbolurile militare trebuiesc respectate cu sfințenie și patriotism. La Vulcan, în mod constant, facem aceste lucruri, pentru că cinstind istoria, omagiem înaintașii, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

La rândul său, viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu apreciază că”sărbătorea Zilei Armatei este pentru fiecare dintre noi un prilej de a omagia trecutul glorios al ostașilor români, dar și un moment în care realizăm cu toții că o Armată puternică reprezintă garantul modului de viață pe care îl avem astăzi și pe care dorim să-l păstrăm generații întregi de acum înainte. La mulți ani, Armatei Române de ieri, de azi și de mâine !” 

[slideshow_deploy id=’19661′]



« (Știre anterioară)