O nouă rectificare pozitivă în bugetul public al Petroșaniului

primaria petrosaniConsiliul local al municipiului Petroșani a aprobat, în ședința de joi, o nouă rectificare bugetară pozitivă, după ce Administrația Finanțelor Publice Hunedoara a virat în conturile administrației locale suma de 515.000 lei din sumele defalcate din TVA aferente trimestrului IV al anului 2016.

Potrivit propunerii făcute de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, cea mai mare parte din această sumă (500.000 de lei) va merge pentru finanțarea cheltuielilor de personal pentru unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului, iar alți 15.000 de lei vor fi utilizați pentru diverse cheltuieli cu bunuri și servicii.

De asemenea, municipalitatea din Petroșani a primit alte 165.000 de lei de la Guvern, în baza HG nr. 752/2016 din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, pentru acoperirea paguvelor produse de inundațiile din vară.Pentru că suma alocată este mult mai mică decât solicitarea pe care am făcut-o noi la Guvern pentru acoperirea pagubelor produse de inundațiile din iunie 2016, am propus ca această sumă să fie alocată pentru efectuarea lucrărilor de refacere a apărării de mal și taluzuri pe pe lungime de 1,55 km din drumul de interes local din stațiunea turistică Parâng”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Având în vedere și faptul că încasările directe de Impozite și taxe sporesc bugetul local cu 60.000 de lei față de rectificarea de la nivelul lunii august, Consiliul local Petroșani a aprobat propunerea primarului Tiberiu Iacob Ridzi de a direcționa 50.000 de lei din acești bani către Spitalul de Urgență, pentru susținerea cheltuielilor de funcționare a acestuia și 10.000 de lei pentru acoperirea unei părți din cheltuielile generate de repararea acoperișului clădirii sediului vechi al Școlii IG Duca.

Consiliul local a mai avizat o serie de rectificări bugetare în interiorul capitolelor Bugetului local, fără a aduce însă modificări la nivelul cheltuielilor.

[slideshow_deploy id=’13835′]