Punct final în prima etapă a proiectului european pentru extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare din Valea Jiului

cj-avramUltimele formalități pentru închiderea proiectului implementat, în ultimii ani, de SC Apa Serv Valea Jiului, în cadrul Programului Operațional de Mediu 2007-2014 au fost finalizate astăzi, odată cu ultima hotărâre adoptată, în acest sens, de Consiliul județean Hunedoara. La ședința Consiliului județean de astăzi a participat și directorul general al Apa Serv, Costel Avram.

”Am pus astăzi punct unui proiect european de succes, derulat de Apa Serv Valea Jiului, prin intermediul căruia am făcut importanți pași înainte în extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare din această regiune care a devenit un etalon în domeniu, la nivel național și chiar european. Am participat astăzi la ședința Consiliului județean Huneodara, care a votat în unanimitate – așa cum de altfel s-a întamplat și în Consiliile locale din localitățile Văii Jiului – proiectul de hotărâre prin care se încheie, oficial, acest program de investiții. Le mulțumesc consilierilor județeni, dar și consilierilor locali, acționarilor noștri, pentru sprijinul constant pe care l-au dat operatorului Apa Serv, în toți acești ani în care am implementat acest proiect. Le-am spus și lor că Apa Serv Valea Jiului este primul operator din România care a reușit să închidă proiectul fără corecții financiare, singurul din România care nu a apelat la procedura de fazare a proiectului și printre puținii care a utilizat, cu eficiență maximă, fondurile europene obținute, dar și resursele financiare din economiile realizate în acest proiect”, a declarat Costel Avram.

În plus, acesta arată că Apa Serv a rambursat o parte din contribuția Consiliilor locale și a Consiliului județean la acest proiect, lucru posibil doar datorită eficienței cu care au fost utilizate fondurile alocate implementării acestui proiect.

Directorul general al Apa Serv, Costel Avram le-a vorbit consilierilor județeni și depre perspecivele de viitor, care se anunță la fel de favorabile pentru operatorul de utilități din Valea Jiului. ”Cu mulțumirea unui lucru cu adevărat bine făcut până în prezent, vreau să vă informez că Apa Serv este, de asemenea, primul operator regional de servicii de utilitate publică din România care a finalizat aplicația de finanțare a unei noi etape din proiectul pentru reabilitarea rețelelor de apă și apă uzată din regiunea Văii Jiului, iar contractul de finanțare pe fonduri europene urmează să fie semnat în zilele următoare. Și acest fapt este rodul unui parteneriat între echipa de management de la Apa Serv, Ministerul Fondurilor Europene, Consiliul județean și Consiliile locale din Petroșani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Aninoasa și Uricani. Am demonstrat că atunci când, între toți acești factori, există voință comună, profesionalism și atitudine constructivă, putem pune în operă proiecte de succes care se vor reflecta în creșterea calității serviciilor pentru beneficiarii noștri, cetățenii Văii Jiului. Iar pentru acest lucru, tuturor, le mulțumesc !”, a declarat Costel Avram.

[slideshow_deploy id=’27028′]