Carnagiu pe A2: 20 mașini implicate în accident! Patru oameni și-au pierdut viața și circa 30 de persoane rănite

Sâmbătă (5 noiembrie), a avut loc un accident grav pe Autostrada Soarelui, în jurul orei 9:00. 20 mașini au fost implicate, iar potrivit primelor informații patru oameni au murit și alte 39 de persoane au fost rănite. Traficul spre Constanța este blocat.

a2

UPDATE 10:17 În carambol au fost implicate cel puțin 20 de mașini. Se pare că nu doar ceața a fost cauza accidentului. Un șofer nu s-ar fi asigurat atunci când a părăsit banda de urgență și, potrivit martorilor, acesta ar fi fost lovit în plin de un alt autovehicul, urmat de alte zeci de mașini. Ar fi vorba de două accidente care s-au petrecut la o distanță de 10-15 metri unul de celălalt. Vizibilatatea este extrem de scăzută, sub 25 de metri, spun martorii. De asemenea, intervenția este îngreunată din cauza deplasării în condiții de ceață a echipajelor. Traficul este în continuare blocat.

Inspectoratul Situațiilor de Urgență a activat planul roșu. Accidentul a avut loc la km 67, în apropierea localității Lehliu. Accidentul este unul extrem de grav. La fața locului au fost chemați pompierii din Călărași și cei din București. Intervin la această oră cel puțin 4 autoutilitare de descarcerare, una din Călărași și trei din București. Patru persoane și-au pierdut viața, iar alte 39 au fost rănite, potrivit realitatea.net. Cel mai probabil accidentul s-a produs din cauza ceții. Dacă ceața se va ridica, la fața locului vor fi trimise și elicoptere SMURD pentru a prelua victimele.

autostrada soarelui carambol victime

Traficul este blocat pe sensul de mers București-Constanța, la km 67, iar șoferii sunt sfătuiți să folosească rute alternative
Foto: ziuaconstanta.ro

Sunt în alertă judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov, care au trimis mai multe echipaje, inclusiv echipaje de la Floreasca cu medici şi asistenţi suplimentari.

autostrada soarelui carambol victime

În momentul accidentului, vizibilitatea era extrem de scăzută, sub 25 de metri
Foto: digi24
[slideshow_deploy id=’20328′]