Încă un pas pentru modernizarea stațiunii montane Parâng

Sezonul de iarnă din Parâng va debuta cu încă cinci tunuri de zăpadă. Municipalitatea de la Petroşani începe lucrările de montare a staţiei de pompe în staţiunea montană Parâng. Totodată au fost achiziţionate şi cele cinci tunuri de zăpadă pentru producerea zăpezii artificiale. Investiţiile derulate de municipalitate îi bucură pe cabanieri, dar acestea au şi rolul de a creşte numărul turiştilor din Parâng.

“Saptamana viitoare se incep lucrarile la montarea statiei de pompe din zona de sosire a telescaunului nou si vor sosi 5 tunuri de zapada noi noute. Nu e mult, dar vom putea asigura zapada artificiala pe inca doua partii foarte solicitate de schiori si placari. Daca temperaturile sunt negative in a doua jumatate a lunii decembrie putem incepe producerea de zapada artificiala”,  spun cei din Parâng.

tunuri-zapada1-450x337

Anul acesta, municipalitatea de la Petroşani a primit 2,6 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng. Timp de trei ani, Executivul nu a mai alocat niciun leu pentru continuarea lucrărilor care au ca scop dezvoltarea infrastructurii turistice din Parâng. Autoritățile locale de la Petroșani ar mai avea nevoie de 7 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor de dezvoltare a stațiunii montane Parâng. Investiția demarată în urmă cu câţiva ani a ajuns la un grad de finalizare de 20%. De precizat este faptul că municipalitatea de la Petroşani a contrinuit cu 40% din sume la lucrările care au avut loc în munte. Numai instalaţia de transport pe cablu, telescaunul TS 3, a costat 13 milioane de lei, aceasta fiind realizată în baza unui împrumut contractat de municipalitate.

[slideshow_deploy id=’13835′]