10.000 de lei amendă pentru o construcție ilegală din stațiunea Straja

img_la-mosuPrimarul municipiului Lupeni, Cristian Resmeriță a dispus astăzi aplicarea unei amenzi de 10.000 lei pentru o firmă care a construit ilegal în Stațiunea Straja. 
Reprezentanții Primăriei Lupeni arată că dezvoltarea municipiului Lupeni este împiedicată de faptul că o parte din firmele aflate în Stațiunea Straja, locul unde municipalitatea a făcut cele mai mari investiții publice în ultimii ani, se sustrag de la plata impozitelor și taxelor cuvenite Primăriei Lupeni, diminuând astfel resursele cuvenite pentru finanțarea altor lucrri publice ce au drept scop dezvoltarea localității.
În acest sens, controalele efectuate în stațiune scot la iveală tot mai multe nereguli. Spre exemplu, în urma ultimului control dispus de primarul Cristian Resmeriță în Stațiunea Straja, echipa de control care s-a deplasat în stațiune a constatat că la Cabana ”La Moșu”, aflată în proprietatea firmei BRAPAT BRAICU SRL, au fost încălcate mai multe prevederi legale, după cum urmează:
– firma nu a depus documentația în vederea obținerii autorizației ISU;
– s-au efectuat cazări în sezonul de iarnă 2015-2016, fără deținerea  autorizației de funcționare;
– nu au fst declarate cazările;
– nu a fost achitată taxa hotelieră aferentă acestui an;
– nu a fost achitată în anul 2016 taxa pentru Savamont aferentă perioadei;
– au fost efectuate extinderi pe o suparafață cu 59 mp mai mare decât cea pentru care a fost aprobat contractul de concesiune, construcția fiind realizată fără autorizație de construir;
– începând cu anul 2013 nu a mai fost  achitată taxa de concesiune.
resmerita-primar-lupeniPentru neregulile constatate, echipa de control, conform raportului întocmit în urma controlului, a  aplicat o amendă de 10.000 lei, și a solicitat achitarea de urgență a taxei de concesiune datorată. Reprezentanții primăriei informează că în caz contrar se va rezilia contractul de concesiune și s-a stabilit ca până la data de 01.12.2016 firma să demoleze construcțiile ridicate ilegal.
”Cetățenii trebuie să înțeleagă că toată lumea trebuie să respecte legea. Stațiunea Straja este locul unde au fost efectuate cele mai multe investiții, acestea au avut ca scop crearea de locuri de muncă și obținerea resurselor finaciare necesare dezvoltării municipiului Lupeni. Vom lua toate măsurile care se impun ca Stațiunea Straja să contribuie la dezvoltarea localității”, spune Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
[slideshow_deploy id=’41110′]