Deponeul de la Bârcea ar putea deveni funcțional

Deponeul ecologic de la Bârcea Mare nu este funcţional nici la această oară, iar previziunile conducătorilor judeţului sunt sumbre. Pe măsură ce trec lunile, aceştia susţin că există varianta ca deponeul să nu fie funcţional nici măcar peste doi ani. În acest sens, consilierii judeţeni iau în calcul varianta prin care să atribuie contractul în mod direct unui operator din subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara.

deponeu

 

“Pot spune că ultima modificare a legii prin ordonanță de guvern s-a făcut în septembrie 2016, cu privire la modul de selecție a operatorilor. Modificările s-au făcut la solicitarea unor uat-uri, a unor consilii județene, de la Constanța până nu știu unde, care se confruntă cu aceleași probleme ca și noi; se confruntă cu societăți specializate în contestații. Si atunci – v-o spun acum, deși probabil ați mai auzit-o – încercăm varianta de dare în administrare a acestui deponeu, dare în administrare conform legii, către o societate comercială de pe lângă un uat din județ. Si, în condițiile în care există posibilitatea participării consiliului județean cu capital (100- 150 mii lei), în așa fel încât consiliul județean să devină asociat majoritar în această societate, ca să demarăm utilitatea deponeului de la Bîrcea, pentru că altă soluție nu văd în accelerarea rezolvării acestei probleme”, a spus Mircea Bobora, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Acest lucru presupune înfiinţarea unei societăţi comerciale care să fie în subordinea Consiliului Judeţean, iar CJ să fie acţionarul majoritar.

Este una din variante și vă raportez că nici o decizie de genul ăsta nu se va lua decât în urma unei hotărâri a consiliului județean”, a mai spus sursa citată.

Deponeul de la Bârcea nu este operaţional din cauza unei firme care a depus contestaţie la contractul derulat de Consiliul Judeţean Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’36590′]