Festival – concurs, la Petroșani

Tinerii pianiști din întreaga țară sunt așteptațI la Petroșani. Începutul lunii decembrie aduce la Petroșani un eveniment de excepție destinat tinerilor pianiști. În perioada 2-4 decembrie va avea loc o nouă ediție a Festivalului – concurs Klavier Art. Evenimentul este organizat de Școala Gimnazială IG Duca în partneriat cu Asociția Klavier Art din București. Acțiunea este susținută de Primăria șI Consiliul Local al municipiului Petroșni.

img_8290_1

“Activitățile extrașcolare reprezintă, pentru elevi, șansa unei dezvoltări armonioase, iar copiii care sunt implicațI în astfel de activitățI descoperă disciplina, atât de necesară pentru clădirea unui viitor de success. Fiecare elev care se implică în activitățI extrașcolare trebuie susținut șI încurajat. De asemenea, fiecare proiect inițiat de către instituții de învățământ, care au ca scop principal promovarea talentului copiilor, trebuie sprijinit”, spun edilii de la Petroșani.

An de an, la acest eveniment iau parte pianiști din toate colțurile țării.

“Acest festival-concurs are ca scop principal promovarea muzicii clasice în rândul tinerilor și a melomanilor și sprijinirea tinerilor care se îndreaptă spre acest gen de muzică, dar și plasarea municipiului nostru în circuitul cultural și educativ al muzicii clasice. Pe de altă parte, acest concurs oferă posiblitatea ca elevii și copiii cu talent deosebit să se evidențieze și să își valorifice potențialul artistic”, mai spun edilii.

7000 de lei a alocat Consiliul Local Petroșani pentru susținerea acestui eveniment.

[slideshow_deploy id=’13837′]



« (Știre anterioară)