Peste 1200 de reprezentanți ai Poliției Locale protestează în fața Guvernului. Printre ei și polițiști locali din Valea Jiului

protest-politie3Polițiștii de la Poliția Locală protestează în fața Guvernului, în cadrul unui miting organizat de Sindicatul Pro Lex, cerând reducerea vârstei de pensionare.

Ioan Șușman, președintele Sindicatului „Pro Lex” din cadrul Poliției Locale a Orașului Petrila, a declarat că la protest sunt prezenți un număr de șase polițiști locali din Petrila, la acesta alâturându-se întregul colectiv însă au fost asigurate minimul de condiții pentru desfășurarea activității pe raza orașului.

De asemenea, din Valea Jiului mai sunt prezenți la manifestație și alți polițiști locali din Lupeni și Vulcan, lângă cei peste 1200 de reprezentanți ai poliției locale din toată țara.

Potrivit unui comunicat al sindicatului, deși în Legea poliției locale se prevede dreptul acestora de a beneficia de încadrarea muncii în condiții deosebite sau speciale, cu efect de reducere a vârstei de pensionare, nu există norme care să stabilească efectiv cum se valorifică acest drept.

protest-politie4 În aceste condiții, polițiștii locali vor îndeplini misiuni de ordine publică și rutier până la 65 ani, în timp ce juriștii și contabilii din Poliția Română, de aceeași vârstă, vor fi la pensie de cel puțin 10 ani.

 „Avem o singură revendicare: reducerea vârstei de pensionare, în condiții comparabile cu ale polițiștilor. Dreptul acesta este în lege doar că nu este materializat prin faptul că nu au dat o hotărâre de guvern sau un regulament pentru a stabili concret cum se reduce vârsta de pensionare”, a precizat Vasile Lincu, președinte al Sindicatului Național al Politiștilor și Vameșilor „Pro Lex”, pentru agenția de presă AGERPRES.

Sindicatul mai precizează că Senatul a adoptat un proiect de modificarea a legii care rezolvă problema, însă parlamentarii din comisiile Camerei Deputaților și Guvernul Cioloș nu susțin proiectul.

(VIDEO PROTEST: https://www.youtube.com/watch?v=EwsnYCXWFXA)

Surse știre: AGERPRES

protest-politie

[slideshow_deploy id=’36590′]