Şedinţă informativă privind viitorul termoficării în Valea Jiului

Biroul de presă al Complexului Energetic Hunedoara informează că, astăzi, 22.11.2016, la sediul companiei din Petroșani, a avut loc o întâlnire între reprezentanţii administraţiilor locale, conducerea administrativă a Complexului Energetic Hunedoara şi lideri din cadrul sindicatului Muntele. Întâlnirea a avut drept scop discutarea modalităţilor de eficientizare a sistemului public de alimentare cu energie termică din Valea Jiului.

complexul-energetic-hunedoara2-465x390 (1)

Discuţiile s-au axat pe perspectiva preluării de către autorităţile publice locale a magistralelor de termoficare, precum şi întocmirea, prin Agenţia de Dezvoltare Intracomunitară (ADI) Termoficare Valea Jiului, a documentaţiilor necesare pentru atragerea de fonduri nerambursabile şi din alte surse, în vederea realizării lucrărilor de investiţii necesare pentru modernizarea sistemului de termoficare din Valea Jiului în conformitate cu art. 18 din Legea nr. 325/2006 – privind serviciul public de alimentare cu energie termică.

Potrivit oficialilor CEH, se are în vedere gestionarea sistemului de transport şi distribuţie a energiei termice de către un singur operator, sub coordonarea administraţiilor publice locale din Valea Jiului, respectiv din municipiile Petroşani, Vulcan şi Lupeni, prin Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară – ADI Termoficare Valea Jiului, cu posibilitatea participării Consiliului Judeţean Hunedoara în cadrul acestei agenţii.

De asemenea, primarii prezenţi la întâlnire au propus preluarea de către CEH-S.A. a serviciului de furnizare agent termic. În acest sens, a fost adus argumentul scăderii costurilor prin eliminarea intermediarilor. Conducerea CEH SA a luat act de această propunere, urmând a o supune spre analiză Consiliului de Administraţie.

[slideshow_deploy id=’20328′]