Dorin Curtean despre deszăpezire. Utilaje bătrâne şi buget şubrezit

Zăpada care s-a aşternut, săptămâna trecută, peste Valea Jiului a pus la încercare abilităţile conducătorilor auto, dar şi nervii pietonilor. La Petrila au apărut critici în ceea ce priveşte modul de deszăpezire. Edilii locali susţin însă că utilajele sunt vechi, dar că totodată şi cetăţenii trebuie să contribuie la curăţarea oraşului.

curtean

“Cu uimire ma uit atent la toate comentariile care imi sunt adresate mie, primarului, administratiei publice locale, societatii de salubrizare pentru faptul ca afara ninge, ca strazile si trotuarele sunt inzapezite si ca nu facem absolut nimic in privinta aceasta, ca am fost luati pe nepregatite. Sa nu uitam ca iarna are specificul ei plina cu zapada, cand ploua de sarbatori ne rugam sa ninga, cand ninge ne rugam sa se topeasca, cand e soare ne rugam sa fie racoare si cand e racoare ne rugam sa fie cald … oare ce ne place pana la urma. Eu mi-am dat seama ce le place romanilor ,,sa se planga in fiecare zi si sa fie nemultumiti”. Ma intreb cati dintre dumneavoastra ati iesit sa curatiti in fata portilor, pe aleile de la scara blocurilor, in fata magazinelor, in curtea casei? Care sunt in responsabilitatea dumneavoastra, cati cetateni ati luat vreodata atitudine sa curatim impreuna trotuarele pe care circulam cu totii zilnic? Stam doar pe margine plangem si comentam pentru ca suntem nemultumiti de iarna (e prea frig), de primavara (ploua prea mult), de vara (prea cald si multa seceta), toamna (timp anevoios), de administratie indiferent cine o conduce. Cati vreti sa luati atitudine si sa facem impreuna lucruri mai placute pt orasul nostru? Nu m-a deranjat niciodata cand cineva comenteaza ci faptul ca ne plangem si nu luam atitudine”, scrie Dorin Curtean, viceprimarul oraşului Petrila, pe pagina sa de socializare.

Mai mult, autorităţile locale de la Petrila spun că au moştenit un buget “de avarie”, iar utilajele de deszăpezire sunt la fel de bătrâne “ca si cel care a condus orasul atatia ani”, adică precum fostul primar, Ilie Păducel.

“Sa nu uitati dragi petrileni un lucru, ca dupa 20 de ani administratia petrileana a mostenit un buget subrezit, utilaje la fel de batrane ca si cel care a condus orasul atatia ani si o mentalitate la fel de imbatranita. Cum vreti sa functioneze un oras cu toate acestea?
Poate veti intelege ca ne dam tot interesul ca mentalitatea sa fie schimbata si orasul sa intre intr-un ritm normal. Impreuna putem reusi”, mai spune viceprimarul oraşului Petrila.

[slideshow_deploy id=’27126′]