Interviu cu PDL-ist sub acoperire: Dacă iese PSD-ul nu mai fac străinii Black Friday în România!  

 

Ne-am gândit la un interviu mai special. Nu de alta, dar campania electorală se termină vineri. Așa că am ales, la întâmplare, un alegător de pe stradă. Mai bine nu-l alegeam! Fiindcă, în loc de-un alegător pur sânge, am dat peste un acoperit pur sânge. A, nu unul cu ochi albaștrii, ci unul cu ochi galbeni și cu poza doamnei Gorghiu sub pernă! Adică peste un PDL-ist sub acoperire. A ieșit ceea ce urmează:

alegeri-2016-alegeri-locale-alegeri-parlamentare-legea-electorala-cum-se-voteaza

 

Pierde domnule și când pierde e de rău!

 

Reporter: Bună ziua, sunt reporter și fac un interviu pentru ziar. Cum vă numiți?

Alegătorul: Ai, domne, mă lași cu de-astea! Nu spun. De ce să spun? Ce, vrei să mă ia unii la bătaie? Ce treabă ai matale cu numele meu?

 

Reporter: N-am nici o treabă. Cu cine să vă luați la bătaie?

Alegătorul: Nu spun și gata. E dreptul meu. Asta public… Da’ pentru dumneata, că te văd om serios, îți spui… Prietenii mei liberalii, că e nervoși tare!… Nu dai asta la ziar!

 

Reporter: Nu dau. De ce sunt nervoși?

Alegătorul: Păi ce, parcă nu ști?! Pierde domnule și când pierde e de rău.

 

Reporter: Cine pierde?

Alegătorul: PNL-ul domne, PNL-ul și cu aia, cum le zice, de zic că au opșpe la sută, da’ în realitate numai șapte, că nu-i știe nimeni pe-aicea. Uniunea domnule, ăia a lui Nicușor din București, că altminteri nu-i știu nici eu!

 

Îi mănâncă Merkel pe toți!

 

Reporter: USR. Și de ce să fie rău?

Alegătorul: Așa, USR… Păi dacă nu iese PNL-ul și USR-ul cum s-au înțeles cu neamțul să-l țină pe Cioloș prim-ministru, gata, s-a dus dracului tot! Vine Merkel și îi mănâncă pe toți. Nu tu funcții, nu tu mașini, nu tu secretare și plimbări pe la Bruxelles. N-am dreptate?

 

Reporter: De unde știți toate astea?

Alegătorul: Sunt informat, domne, de-acolo știu. Ia întreabă dumneata pe unu’ cu carnet la PDL, pardon, la noul PNL, că-i tot un drac, dacă știe pe cât stă partidul lui! Nu știe. Știe numai Gorghiu și Johannis, dar nu spun. M-a luat gura pe dinainte!

 

De unde mai mult, că nu e?

 

Reporter: Ei spun că au 30%…

Alegătorul: Fugi, domne, de-aicea! De unde 30%?… Eu cred că fac 80-90%, poate chiar mai mult… Păi de la mine află, că dacă Mircică e cu ei, ăla a trecut și pe la PSD, și pe la PD, și pe la UNPR și PSRO, iar acum a ajuns la PNL, atunci fac încă pe-atâta! Eu zic că pe nea Mircică l-a convins doamna Hărău… La mine pe scară, Tudorel și Vasile sunt cu PSD-ul, Ionel iar cu PSD-ul, de unde mai mult, că nu e?

 

Reporter: Nu mai înțeleg nimic.

Alegătorul: Nici nu trebuie să înțelegi. Înțeleg eu și pentru dumneata. Ia scoate dumneata 40 de milioane de euroi spor de-avere din lucrul cu statul, că după aia convingi pe oricine să sară-n foc. Cum crezi c-au pus-o iar pe liste? N-am dreptate?… S-a văzut la Sala Sporturilor din Deva asta…

 

Reporter: Duminică mergeți la vot?

Alegătorul: Hai nene, că nu-i ca pe vremuri. Normal că merg. Că dacă iese PSD-ul nu mai fac străinii Black Friday în România și după aia nu mai pleacă banii afară din Țară și iar ne-am lins pe bot la tanti UE. Ăia-s chitiți pe muncă, nu pe Black Friday-uri…

 

Să vezi ce le facem duminică la ăia din PSD!

 

Reporter: Cine-s chitiți pe muncă?

Alegătorul: PSD-isti, cum cine! Necaz mare, nu spusei eu!?

 

Reporter: Chiar știți ce vorbiți!

Alegătorul: Bineînțeles. Uite, că te văd om de bine, îți fac o mărturisire… Eu sunt pedelist sub acoperire, știu mai multe decât arăt. Să vezi ce le facem duminică la ăia din PSD!

 

Reporter: Ce le faceți?

Alegătorul: Păi una: am scos niște mesaje, pe care le distribuim acum, că eu am carnet oficial la ALDE, deși sunt cu Alinuța și Frânc, că-s fete bune, și la propriu, și la figurat… Îi învățăm pe oameni să pună stampila și pe PSD și pe ALDE, le zicem că așa e corect.

 

Reporter: Dar nu-i corect. Se anulează votul…

Alegătorul: Eu ce zic… Normal că se anulează, dar ăștia nu știu. Noi le zicem că nu se anulează și câștigăm. Tudorel de la mine de pe scară a pus deja botul, mai rămâne să-i fac pe Vasile și Ionel. Să vezi neică după aia voturi anulate! Așa că sigur duminică îi batem pe PSD-iști. După care mă fac și eu director, că merit, după atâția ani de acoperire…

 

Dacă nu merge cu buna, merge cu păcăleala

 

Reporter: Tare strategie. Păi, asta e păcăleală…

Alegătorul: Foarte tare. Genială, aș zice eu… Au gândit-o niște șmecheri de la București, nu spun cine, că știu… Ăia care au gândit și treaba cu comuniștii… Dacă nu merge cu buna, merge cu păcăleala, ce să-i faci! Doar n-o să pierdem tocmai acum, când suntem pe cai mari cu străinii…

 

Reporter: Explicați-mi…

Alegătorul: Ești greu de cap domnule. Păi noi spunem de ani buni: PSD e comunist. Nu contează că e comunist sau că nu e, contează că o spunem noi. Important nu-i adevărul, important e cred oamenii. Și uite așa, le-am lipit eticheta. Ce să-i faci, avantajul muncii sub acoperire!

 

I-am făcut pe toți așa!

 

Reporter: Și prinde?

Alegătorul: Cum să nu prindă?! A prins cu Băse, a prins cu PD-ul, cu Johannis, prinde și acum. I-am făcut pe toți așa. Noi am inventat meseria asta, pedelist sub acoperire! Când nu mai prinde schimbăm numele și gata.

 

Reporter: Cum adică?

Alegătorul: Ce crezi c-au fost ăia care s-au perindat pe la alte partid și acum sunt la PNL? Toți. Și Frânc, și Mircică, și Hărău. Pedeliști sub acoperire. În țara asta, poți fi orice, numai să vrei… Când nu mai prinde cu PNL, facem să prindă cu USR!

 

Reporter: Și a doua?

Alegătorul: Păi nu-ți spusei? Noi îi aducem pe străini ca să ridicăm Țara. Așa, ca patrioți ce suntem. N-ai auzit de Roșia Montana? Hai, gata, că ți-am spus destule. Mă duc, că am miting, pardon, ședință cu pedeliștii sub acoperire, în fața Primăriei. Și vezi ce scri prin ziar, că te dau pe mâna alora, nu spun cine, că știu, de-ți iau și pielea de pe tine, ceapa ta de ziarist!

 

A consemnat, la plesneală, Dorin Avram



« (Știre anterioară)