Apa Prod Deva pregătește un proiect european pentru continuarea investițiilor în infrastructura de apă și canalizare

apa-prodOpratorul de apă și canalizare din zona de centru-nord a județului Hunedoara, Apa Prod Deva se pregăteşte să acceseze o nouă finanţare nerambursabilă pentru a continua investiţiile în infrastructură, după ce a încheiat cu succes un proiect similar, în urmă cu câteva zile.

Apa Prod  intenţionează să acceseze aproximativ 200 de milioane de euro din exerciţiul bugetar european prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Toate aceste proiecte fac parte dintr-un plan multianual, prin care SC Apa Prod SA Deva şi-a propus să asigure apă potabilă şi canalizare în proporţie de 100 la sută pentru populaţia din localităţile în care operează. Cererea de finanţare pentru continuarea extinderii şi reabilitării infrastructurii de apă şi canalizare a fost trimisă către autorităţile centrale, reprezentanţii SC Apa Prod SA Deva sperând că vor reuşi să semneze contractul până la sfârşitul acestui an.

Operatorul de apă şi canalizare şi-a axat planul de investiţii pentru următorii ani pentru localităţile rurale, unde vor fi efectuate lucrări de extindere a reţelei de apă, sau cu furnizare intermitentă, urmând să fie integrate în sistem obiectivele deja existente, cu condiţia ca acestea să fie conforme directivelor relevante ale UE.

[slideshow_deploy id=’13835′]