Coaliția PSD-ALDE amână până mâine seară luarea unei decizii privind criza politică declanșată de Președintele României

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, marți, că a urmărit cu stupefacție răspunsul șefului statului la propunerea de prim-ministru și consideră că Iohannis vrea să declanșeze o criză politică.

„Ca și toată țara am urmărit și noi cu stupefacție anunțul președintelui Iohannis, de fapt răspunsul la propunerea noastră de prim-ministru. Împreună cu colegii mei am analizat, am încercat să găsim resorturile cinstite sau constituționale care ar fi putut sta în spatele acestei decizii. Nu am reușit să găsim niciun motiv constituțional. (…) Părerea noastră este că acest om vrea să declanșeze o criză politică în România”, a afirmat Liviu Dragnea.

În fața unei astfel de situații, Liderii PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu afirmă că-și doresc să ”cumpănească” adânc în fața situației gereate de decizia președintelui de a refuza, fără temei, propunerea de premier formulată de majoritatea parlamentară, înainte de a lua o decizie asupra pașilor care trebuiesc urmați în continuare.

[slideshow_deploy id=’24093′]