Sorin Grindeanu a fost desemnat candidat de Prim Ministru de către Președintele României.

grindeanuPreşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unei informări a Administrației Prezidențiale, postat asăzi pe situl oficial al instituției.

La scurt timp, Prim-ministrul Dacian Cioloș l-a felicitat pe premierul desemnat, Sorin Grindeanu, și l-a asigurat de tot sprijinul pentru o tranziție ușoară de la actualul la viitorul Cabinet. Noul Prim Ministru desemnat va avea la dispoziție 10 zile calendaristice pentru a veni în fața Parlamentului cu programul său de guvernare și cu lista membrilor propuși pentru a face parte din noul Cabinet guvernamental. Aceștia vor fi audiați în comisiile de specialitte ale celor două camere legislative, urmând ca, în cursul săptămânii viitoare să fie validat de plenul Parlamentului, să depună jurământul în fața Președintelui și să-și nceapă efectiv activitatea.

[slideshow_deploy id=’13837′]