Hale de producție, la Petroșani

Investitorii cer hale de producție, iar edilii de la Petroșani vor să le ofere acestora spații adecvate pentru a-și desfășura activitatea. În bugetul de anul acesta, edilii de la Petroșani au inclus și realizarea unor hale de producție. Acestea vor fi puse la dispoziția investitorilor care vor veni la Petroșani pentru a desfășura activități comerciale. Cel mai important este însă că aceștia vor crea și locuri de muncă.

“Vreau să prindem în bugetul din acest an, dar și pentru cel de anul viitor, construcția unei hale de producție de aproximativ 3000 de metri pătrați în parcul industrial de la fosta preparație Livezeni, unde vrem să ducem și gazul metan, astfel încât să fie toate utilitățile acolo, gaz, apă, curent pentru posibilii investitori și pentru crearea locurilor de muncă pentru că este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le avem în vedere pentru 2017. În jur de 800.000 de euro avem în deviz pentru realizarea acestor hale de producíe, dar la licitație prețul poate fi mai mic”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

La Petroșani nu există nicio hală de producție care să aparțină administrației locale. Singurele hale disponibile sunt cele ale unor persoane.

“Noi am avut contacte cu posibili invetsitori și au spus că este cea mai mare cerință a lor: să aibă o hală unde să poată să vină și să dea drumul la producție, în cel mult o lună. Cei de la SEWS au făcut deja 330 de locuri de muncă la Petroșani și Aninoasa”, a mai subliniat sursa citată.

Autorităţile locale sprijină investitorii în perioada de înfiinţare. Totodată investitorii beneficiază de asistenţă şi implicare directă pentru obţinerea într-un timp cât mai scurt posibil a tuturor certificatelor, autorizaţiilor, permiselor, etc. care sunt eliberate de Primăria Municipiului Petroşani, consultanţă şi sprijin în relaţia cu terţe instituţii pentru facilitarea realizării investiţiei, în măsura în care nu sunt afectate interesele nici uneia dintre părţi.

[slideshow_deploy id=’27126′]