Hunedoara, în topul îmbolnăvirilor de rujeolă

Județul Hunedoara este fruntaș în ceea ce privește numărul cazurilor de rujeolă.

România se confruntă cu o epidemie de rujeolă. Până acum, 13 persoane și-au pierdut viața din cauza bolii. Județul Hunedoara se află pe locul 10 în ceea ce privește numărul cazurilor de rujeolă. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, la nivel naţional, au fost raportate peste 2.000 de cazuri de îmbolnăviri, 36 dintre ele fiind în judeţul Hunedoara. Conform raportării, în România au fost confirmate 2.165 de cazuri de rujeolă, din care 13 decese.

“Pana la data de 13.01.2017 in Romania au fost confirmate 2165 de cazuri de rujeola, din care 13 decese (5 in jud. Arad, 3 in jud. Timis, 3 in jud. Dolj, 1 in jud. Caras Severin si 1 in Bucuresti); un al 14-lea deces posibil datorat rujeolei se afla in curs de confirmare/infirmare (jud. Timis). S-au inregistrat cazuri de rujeola in 34 de judete”, arată raportul CNSCBT.

Cinci în judeţul Arad, trei în judeţul Timiş, trei în judeţul Dolj, unul în judeţul Caraş-Severin şi unul în Bucureşti. Potrivit Ministerului Sănătății, această explozie de îmbolnăviri este cauzată de campaniile din spațiul virtual împotriva vaccinărilor.

[slideshow_deploy id=’43281′]