Conducerea Apa Serv le-a explicat consilierilor din Vulcan ce activități are în această localitate

avram clvulcan1”Împreună cu colegii mei din conducerea Apa Serv Valea Jiului, am luat decizia de a merge în fața acționarilor noștri, în Consiliile locale și în Consiliul județean Huneodara, pentru a prezenta bilanțul activității noastre din anul 2016 și desigur, ceea ce ne propunem pentru acest an, în fiecare localitate a Văii Jiului. Am început acest periplu la Vulcan, unde astăzi am fost oaspeți ai primarului Gheorghe Ile și ai Consiliului local municipal. Le-am vorbit doamnelor și domnilor consilieri despre ce am făcut și ce mai vrem să facem pentru îmbunătățirea serviciilor de alimenare cu apă și canalizare din această localitate”, a declarat directorul general al Apa Serv, Costel Avram.

Acesta a fost astăzi prezent, împreună cu șefii de Servicii Exploatare (Florin Donisa) și Investiții (Monica Tarcea) la ședința Consilului local. Din informarea prezentată consilerilor vucăneni, am aflat că în anul 2016, Apa Serv a furnizat servicii de alimentare cu apă potabilă pentru 18.677 de persoane. Abonații Apa Serv din acest oraș au consumat, potrivit statisticii prezentate de Avram, 652.899 mc de apă potabilă, la Vulcan fiind de asemenea facturați anul trecut 661.201 mc de apă uzată și meteorică. Conducerea Apa Serv a informat Consiliul local de la Vulcan asupra faptului că, în prezent, creanțele pe care le are de recuperat de la clienții săi din această localitate sunt de 7.555.596 de lei, sumă din care 57,42% sunt datorii ale agenților economici, 15,50% ale populației, respectiv alte 27,08% ale asociațiilor de proprietari.

Directorul general al Apa Serv a informat de asemenea legislativul vulcănean asupra investițiilor care au fost efectuate pe raza acestei localități, în ultimii ani. Astfel, prin utilizarea fondurilor europene, s-a realizat extinderea rețelelor de apă pe 7,7 kilometri (fiind branșați încă 205 beneficiari), extinderea rețelelor de canalizare pe 12,32 km (fiind realizate 430 de noi racorduri), dar și investiții în sectorizarea, contorizarea și monitorizarea presiunii în municipiul Vulcan. Valoarea acestor investiții se cifrează la 17.684.560 lei.

La acestea, se adaugă alte investiții și reparații finanțate din fondurile proprii ale operatorului, în sumă totală de 350.766 lei.

Directorul general al Apa Serv i-a informat pe consilerii locali că, în perioada imediat următoare, municipalitatea din Vulcan va beneficia de alte investiții în reabilitarea rețelelor de apă și canalizare de pe aza acestei localități, în baza noului  contract de finanțare europeană care urmează să fie semnat în cel mai scurt timp. Aceste investiții sunt estimate la 31.542.431 de lei și se vor concretiza în reabilitarea a 16 km de rețele de apă potabilă și 7,2 km de rețele de canalizare.

avram clvulcan2

Raportul de activitate prezentat de conducerea Apa Serv a fost bine primit de membri Consiliului local Vulcan, dar și de către reprezentanții Primăriei. Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile a declarat că ”investițiile realizate în infrastructura de apă și canalizare au crescut calitatea vieții în municipiul Vulcan, fiind cunoscut faptul că apa înseamnă viață, apa fiind cea mai importantă resursă de utilitate publică” Ile a transmis cuvinte de laudă celor de la Apa Serv, care au făcut, în opinia sa, lucrări de calitate pe raza municipiului Vulcan, dar în același timp au intervenit prompt ori de câte ori au fost semnalate probleme pe rețelele de distribuție a apei sau în ceea ce privește canalizarea.

Aprecieri au venit de asemenea, din partea consilierilor locali Pompiliu Barbu, Ioan Dorel Șchiopu, Ion Tilea și Angela Stoica.Nu vă ascund faptul că am fost onorat să primesc aprecieri din partea consilierilor locali de la Vulcan – și le mulțumesc, în mod special domnilor consilieri Pompiliu Barbu, Ioan Dorel Şchiopu, Ion Tilea și doamnei Stoica Angela, care au luat cuvântul – dar și din partea domnului primar Ile, căruia îi mulțumesc o dată în plus pentru că a acceptat să fie președinte al asociației ADI Apa Valea Jiului, prin care am reușit să aducem bani europeni pentru investiții la Apa Serv”, a declarat Costel Avram. 

Acesta își exprimă convingerea că parteneriatul Apa Serv cu autoritățile locale face parte din efortul comun de a crește, în mod constant, calitatea acestui serviciu esențial pentru cetățeni. ”Cu acest crez, vom merge în zilele următoare, în toate Consililiile locale din Valea Jiului, dar și la Consiliul județean. Nu doar pentru că nu avem nimic de ascuns, dar chiar pentru că vrem ca acolo unde se iau decizii în ceea ce ne privește, decidenții să aibă un tablou exact al întregii noastre activități”, a mai spus Avram.

consiliul local vulcan