Vulcan. Măsuri împotriva marginalizării sociale

Sute de persoane din Valea Jiului sunt expuse marginalizării sociale. În acest sens, autoritățile locale iau măsuri pentru a-i integra pe acești cetățeni. La Vulcan s-au adoptat măsurile care se vor lua în favoarea acestor persoane.

“În conformitate cu prevederile Legii nr.116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale şi ale H.G.R. 1149/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 116/2002, consiliile locale sunt abilitate  de a elabora şi aproba metodologia de identificare a persoanelor şi familiilor care sunt marginalizate social, iar pentru persoanele şi familiile identificate, consiliile locale au obligaţia de a asigura, după caz,  accesul la o locuinţă, sau la serviciile publice de strictă necesitate, cum sunt: energie electrică, apă, gaze naturale, termoficare şi alte asemenea servicii. Prin prevederi legale sunt stabilite condiţiile în care  o persoană este considerată marginalizată social. Nivelul venitului net lunar în funcţie de care o persoană este considerată marginalizată social este considerat a fi nivelul venitului minim garantat prevăzut de Legea nr. 416/2001, modificată , pentru o persoană singură sau, după caz, pentru o familie”, arată edilii locali de la Vulcan.

Persoana marginalizată social este acea persoană care beneficiază de venit minim garantat sau face parte dintr-o familie beneficiară de venit minim garantat, în condiţiile Legii nr. 416/2001 modificată, şi se află în cel puţin două dintre următoarele situaţii: nu are loc de muncă; nu are locuinţă în proprietate sau în folosinţă; locuieşte în condiţii improprii; are unul sau mai mulţi copii în întreţinere sau face parte dintr-o familie cu mulţi copii în întreţinere; este persoană vârstnică, fără susţinători legali; este încadrată în categoria persoanelor cu handicap sau invaliditate; are în întreţinere o persoană încadrată în categoria persoanelor cu handicap grav, accentuat ori invaliditate gradul I sau II; a executat o pedeapsă privativă de libertate.

[slideshow_deploy id=’20328′]



« (Știre anterioară)